Kardiyoloji Uzmanı Dr. Musa Bulut, Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda açıklamalarda bulundu.
Et tüketiminin çok önemli olduğunu belirten Uzm. Dr. Bulut, kurban etinin dinlenmesi gerektiğini vurguladı.
Kurban etinin bir gün dinlenmesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Bulut, "Et keserken hangi hayvanların etini tüketeceğiz bu konuya dikkat etmek gerekiyor. Bizim önerdiğimiz daha çok otlayan ve gezen hayvanlardır. Büyükbaş hayvan da olabilir ama daha çok küçükbaş et tüketimini öneriyoruz. Bunun nedeni de sindirimi daha kolay oluyor." dedi.
Uzm. Dr. Bulut, en sağlıklı et pişirme yönteminin 'haşlama' olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Et tüketirken, yanında tatlı karbonhidratlarla beraber değil de daha çok lifli ve yeşil yapraklı sebze ile tüketirsek sindirim ve kabızlık problemleri de yaşamamış oluruz.
Kurban Bayramı'nda her gün et tüketilmemesi gerektiğini kaydeden Bulut, haftanın 2 günü kırmızı et tüketilmesi gerektiğine dikkati çekti.
Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların kesildikten sonra büyük bir korku yaşadığını aktaran Bulut, şöyle konuştu:
"Hayvan korktuğu için kaslarda korku etkisi ile spazm oluşur. O dönemde taze kesilen etin yenmesi ette katılık oluşturduğu için sindirimi bayağı zorlaştırıyor. Kesilen kurban etinin üstünden ne kadar süre geçerse o kadar daha iyi olur. Çünkü yediğimiz etten dolayı mide, bağırsak veya kabızlık sorunlarla karşılaşmak istemeyiz. Kestiğimiz kurban etini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak lazım. İyilik kalbe iyi gelir.”