Uzmandan uyarı: Sülük, varis için kalıcı çözüm değil

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali İhsan Tekin, varis tedavisinde sülük kullanımının geçici bir rahatlama sağladığını ancak kalıcı bir çözüm sunmadığını vurguladı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali İhsan Tekin, sülük tedavisinin varis hastalarındaki kapakçık yetmezliği problemini çözmediğini, dolayısıyla hastalığın temel nedenine etki etmediğini belirtti.

GEÇİCİ RAHATLAMA SAĞLAR, KALICI ÇÖZÜM DEĞİL

Varis hastalığının, bacaklardaki toplardamarlarda yer alan kapakçıkların yetersizliği nedeniyle kirli kanın geriye doğru akması sonucu oluştuğunu açıklayan Dr. Tekin, sülüğün bu duruma uzun vadeli bir çözüm sunmadığını ifade etti. "Sülük tedavisi, varisli bölgede geçici bir rahatlama sağlar, ancak kapakçık yetmezliğini düzeltmez. Bu nedenle, semptomlar kısa süre sonra tekrar ortaya çıkar," dedi.

HASTALIK BULAŞTIRABİLİR

Ayrıca, sülük tedavisinin steril bir ortamda ve tek seferlik uygulanmasının önemine değinen Dr. Tekin, sülüğün birden fazla kişide kullanılması durumunda kan yoluyla bulaşan hastalıkların risk oluşturabileceğini söyledi. Bu nedenle sülük tedavisinin Geleneksel Tamamlayıcı Tıp diplomasına sahip uzmanlar tarafından, steril koşullarda yapılması gerektiğini vurguladı. Varis tedavisinde kalıcı çözüm arayan hastaların ise mutlaka bir Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanına başvurmaları gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri