Uzmanlar tavsiye ediyor: Bu meyve şifa kaynağı!

Orman meyvelerinin içinde en özel meyvenin ejder meyvesi olduğunu belirten Diyetisyen Ersin Özdemir, ejder meyvesinin insan sağlığına faydalı olduğunu söyledi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Sağlıklı beslenmeye çalışan, diyet yapan kişilerin ara öğün tercihi genelde meyveler oluyor. Elma, armut ve mandalina gibi meyvelerin dışında son günlerde dikkati çeken meyve ise ejder meyvesi.

Diyetisyen Ersin Özdemir, ejder meyvesinin insan sağlığına oldukça faydalı olduğunu söyledi.

Özdemir, sosyal medyadan yaptığı videolu paylaşımda, ejder meyvesinin faydalarını anlattı.

Orman meyvelerinin içinde en özel meyvenin ejder meyvesi olduğunu belirten Özdemir, "Ejder meyvesi genellikle pitaya olarak da adlandırılır ve C vitamini, lif ve antioksidanlar açısından zengin bir meyvedir. Bu özellikleri nedeniyle insan sağlığına oldukça faydaları bulunuyor. Ejder meyvesi, sindirim enzimi içerir. Kalp sağlığını destekler, HDL kolestrolü artırır." dedi.

Özdemir, ejder meyvesinin sağlık açısından birçok faydası olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri paylaştı:

  1. C Vitamini Zengini: Ejder meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini bakımından zengindir.

  2. Antioksidanlar: Meyve, vücuttaki serbest radikallere karşı savaşan antioksidanlar içerir. Bu, hücresel hasarı azaltabilir ve yaşlanmayı yavaşlatabilir.

  3. Lif İçeriği: Lif bakımından zengin olması sindirim sistemine yardımcı olabilir ve tokluk hissini artırabilir.

  4. Kan Şekerini Dengeleme: Bazı çalışmalar, ejder meyvesinin kan şekerini dengelemede yardımcı olabileceğini göstermektedir.

  5. Kalp Sağlığı: Potasyum içeriği, kan basıncını düzenlemede olumlu bir rol oynayabilir, bu da kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Özdemir, Türkiye'de mango, böğürtlen, yaban mersini, ejder meyvesi gibi orman meyvelerinin Türkiye'de yetiştiğini de belirtti.

Tüketicilere ejder meyvesini tüketmelerini tavsiye eden Özdemir, tarım ilacı kullanılmadan üretilen meyveleri almaları konusunda uyararak, sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri