Dr. Sarıkaya, ev yapımı salçaların içerdiği yüksek miktarda tuzun sağlık açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, özellikle kalp, tansiyon ve damar hastalarının bu konuda daha hassas olması gerektiğini vurguladı.
TUZ TÜKETİMİ SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR
Dr. Sarıkaya, salçalı yemeklerde ekstra tuz kullanmanın sağlık açısından zararlı olduğunu dile getirerek, “Salçanın besleyici özelliklerinden faydalanırken içerdiği tuz oranına da dikkat etmeliyiz. Ev yapımı salçalar genellikle bol tuz içermekte ve bu da özellikle tuzu sınırlaması gereken kalp, tansiyon, böbrek ve damar hastaları için risk oluşturuyor. Bu nedenle, bu tür yemeklere ekstra tuz eklememek büyük önem taşıyor” dedi.
GÜNLÜK TUZ TÜKETİMİ 5 GRAMI AŞMAMALI
Sağlıklı bir bireyin günde en fazla 5 gram tuz tüketmesi gerektiğine işaret eden Dr. Sarıkaya, fazla tuz tüketiminin birçok hastalığın önünü açabileceğini belirtti. “Ev yapımı salçalardan vazgeçemeyenler, az tuzla hazırladıkları salçaları cam kavanozlarda vakumlayarak buzdolabında saklayabilirler. Tuz tüketimi kontrol altına alınmadığında kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşılabilir. Bu yüzden günlük tuz tüketiminin 5 gramı geçmemesi sağlığımız açısından kritik bir öneme sahip” ifadelerini kullandı.
DOĞAL SALÇA TÜKETİMİNDE DİKKATLİ OLUNMALI
Dr. Sarıkaya, doğal ev yapımı salçaların sağlıklı olduğunu düşünen bireylerin de tuz oranına dikkat etmesi gerektiğini hatırlatarak, “Ev yapımı salça kullanırken sağlığımızı riske atmamak için tuz miktarını mutlaka kontrol edelim.” uyarısında bulundu.