Medicana Sivas Hastanesi Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, soğuk kış akşamlarında ailece tüketilen fazla besinlerin obezite riskini artırabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Arslan, obezitenin kalp hastalıkları, diyabet ve uyku apnesi gibi birçok sağlık sorununu beraberinde getirebileceğini belirterek, bu riski azaltmak için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
Akşamları artan besin tüketimi ve hareketsizliğin obeziteye katkı sağladığını söyleyen Arslan, özellikle kış aylarında düşük kalorili ve bağırsak hareketlendirici özelliklere sahip sebzelerin tercih edilmesini önerdi.
Karnabahar, brokoli gibi besinlerin akşam yemeğinde salata, ana yemek veya çorba olarak kullanılmasını öneren Arslan, akşam yemeklerinde protein ağırlıklı beslenmenin de faydalı olabileceğini vurguladı.
Et ve balık gibi protein kaynaklarının tercih edilmesinin doyurucu bir etki sağlayabileceğini belirten Arslan, ayrıca akşam çaylarında bağışıklığı artırmak için bitki çayları içmenin faydalı olabileceğini söyledi.
Su tüketiminin havaların soğumasıyla azaldığına dikkat çeken Arslan, günde en az 2 litre su içmenin önemini vurguladı ve suyun yerini çayın, kahvenin veya bitki çaylarının tutmadığını hatırlattı.
Ağır hamur işi, kızartma ve şeker içeren yiyeceklerden kaçınılmasını vurgulayan Arslan, kuru yemişler, kuru meyveler, kestane ve salep gibi sağlıklı atıştırmalıkların tercih edilmesini tavsiye etti.