Türkiye'de en çok tüketilen ürünlerin başında çay geliyor. Özellikle çayın sigara ile birlikte içilmesinin kanser riskini artırabileceği konusunda hayati uyarılar yapılıyor. Uzmanlar, çayın kaynar derecede sıcak içilmesinin özellikle sigara içenler ve alkol tüketenlerde yemek borusu kanseri riskini beş kat artırabileceğini belirtiyor.
SICAK ÇAY TEHLİKE SAÇIYOR
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, insanların her gün içtikleri çok sıcak çayın tehlikeli olabileceği ortaya koyuldu. Yapılan araştırmalara göre, sıcak veya çok sıcak çay içmek, yemek borusu kanseri riskini artırıyor. Yemek borusu kanseri dünya genelinde en sık görülen sekizinci kanser türü ve ölümcül bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Her yıl yaklaşık 400 bin kişinin bu kansere bağlı olarak hayatını kaybettiği biliniyor.