Vitamin ve mineral deposu! Günde 1 kaşık tüketirseniz kemikleriniz güçlenir!

Kalsiyum, demir, magnezyum, çinko, B ve E vitamini açısından zengin olan tahin hem bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım cı oluyor hem de cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.

Son dönemlerde Türk mutfağında kullanım alanı genişleyen tahinin vücut sağlığına birçok faydası bulunuyor. anadolugazete.com.tr okuyucuları için tahinin faydalarını araştırdık. İşte detaylar...

Tahin, özellikle susam tohumlarından elde edilir ve bu tohumlar yüksek miktarda protein, lif, vitamin ve mineral içerir.

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU!

Kalsiyum, demir, magnezyum ve B vitamini açısından zengin olan tahin, yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını destekler. Kalsiyum, kemik ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur ve osteoporoz riskini azaltabilir.

Tahin, kalp sağlığı için faydalı olan sağlıklı yağlar, özellikle omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir. Bu yağlar, kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir ve kalp hastalıkları riskini azaltabilir.

Tahin, sesamolinin ve sesamin gibi antioksidanlar içerir. Bu bileşenler, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önlemeye ve genel sağlığı desteklemeye yardımcı olur.

DİĞER FAYDALARI!

Lif bakımından zengin olan tahin, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Lif, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlık riskini azaltır.

Tahin, cilt sağlığı için faydalı olan E vitamini içerir. E vitamini, cildin nemli kalmasını sağlar ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

Tahin, enerji üretimini destekleyen B vitaminleri ve sağlıklı yağlar içerir. Özellikle spor yaparken veya yorgun hissettiğinizde enerji seviyelerini artırabilir.

bağışıklık sistemini destekleyen mineral ve vitaminler açısından zengin olan tahin, özellikle içeriğinde bulunan çinko sayesinde bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olabilir.

Tahin, serotonin üretimini teşvik edebilecek magnezyum ve triptofan içerir, bu da ruh halini iyileştirebilir ve stresle başa çıkmaya yardımcı olabilir.

Tahin, salatalarda, sandviçlerde veya dip sos olarak kullanılabilir. Ancak yüksek kalori içeriği nedeniyle ölçülü tüketilmesi önerilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri