“Yaşasın Cumhuriyet!” sergisi Ankara’da

“Yaşasın Cumhuriyet!” sergisi Ankara’da açılıyor.

İstanbul'da Türkiye İş Bankası Müzesi'nde sergilenmekte olan "Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde Ekonomik Bağımsızlığın İlk Adımları" sergisi aynı zamanda Ankara'da da ziyaretçilerini ağırlayacak. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında “Yaşasın Cumhuriyet!” Ankara'daki sergi, 23 Nisan'dan itibaren Ulus'taki Türkiye İş Bankası Ekonomik Bağımsızlık Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Sergiler, müzelerin tarihi binalarını temel alan tasarımlarında farklılık gösterse de benzer kavramları, anlatıları ve zenginlikleri paylaşırlar. Ankara sergisinde ayrıca kentin planlı büyümesinin ve zenginleşen sosyal yaşamının öyküsünü film ve fotoğraflarla anlatan kente ayrılmış özel bir bölümü de yer alıyor.

Yıl boyunca “Yaşasın Cumhuriyet!” Mustafa Kemal Atatürk'ün "Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferler olmadan kalıcı olmaz" sözünden esinlenerek İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak Cumhuriyet'in ilk yıllarının ruhunu yansıtan sergiler, zorlu bir bağımsızlık savaşının ardından siyasi bağımsızlığını kazanan bir ülkenin ekonomik bağımsızlığını inşa etmenin ilk adımları ve küllerinden yeniden doğuşu.

Sergilerin küratörlüğünü Dr. Öğr üstleniyor. 19. ve 20. yüzyıl Türkiye'sinin ekonomik ve sosyal tarihi, kurumsal tarih ve girişimcilik tarihi üzerine yoğun çalışmalar yapmış, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyesi Üyesi Murat Koraltürk, İş Sanat koordinasyonunda Pattu Mimarlık tarafından tasarlanmıştır. .

"Yaşasın Cumhuriyet!" Sergi, bölgenin simge yapılarından Ulus'ta yer alan Türkiye İş Bankası İktisadi İstiklal Müzesi'nde yıl sonuna kadar pazartesi günleri hariç her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. İstanbul'da şimdiden 50 bin ziyaretçiyi ağırlayan serginin Ankara'da da yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Ziyaretçilerin sergi deneyimini zenginleştirmek için hem İstanbul hem de Ankara'da ücretsiz rehberli turlar ve öğrenci atölyeleri de sunulmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri