Yaz geldi, diyetisyenlere ilgi arttı ancak diyet listesine uymak yürek istiyor!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün ve tatil sezonu da açıldı. Yaza formda girmek isteyenler, diyetisyenlerin yolunu tutmaya başladı ancak diyet listeleri vatandaşların cebini zorluyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Fiziksel aktivitenin azalması, uyku ve beslenme alışkanlıklarının değişmesi gibi etkenler çoğu kişide beden ağırlığının artmasına neden oldu. Bu durumda diyetisyenlere ilgiyi artırdı. Ancak diyet listeleri vatandaşların bütçelerini zorluyor. Çünkü diyet listelerinde genellikle meyve- sebze, protein (et, tavuk, balık vs.), sağlıklı yağlar (çiğ kuruyemiş, avakoda gibi) gibi besinler yer alıyor. Ancak yüksek enflasyon gıda sektörünü vurdu. Birçok gıda ürününe zam geldi. Bu zamlardan beyaz- kırmızı et ve meyve-sebze de etkilendi.

DİYET LİSTESİNE UYMAK ARTIK ÇOK ZOR!

Sağlıklı besinler ve alternatif ürünler diyet yapanların cebini zorluyor. anadolugazete.com.tr olarak, diyet listelerinin vazgeçilmezi olan besinlerin fiyatını araştırdık.

KIRMIZI ET CEP YAKIYOR!

Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan beyaz – kırmızı et cep yakıyor. Kıymanın kilosu 500 lira, tavuk 200 liradan tüketiciyle buluşuyor.

Diğer ürünlerin fiyatı ise şöyle:

Avakodanın tanesi 27-35 lira arasında, ananasın tanesi 100 lira, hurmanın kilosu 200-500 lira arasında, 1 kilogram fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı yağların kilosu ise 200-400 lira arasında değişiyor. 1 litrelik kefirin fiyatı ise 30-40 lira arasında değişim gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri