“Yeni Evim Kampanyası” hayırlı olsun

Orhan Aksakal

Son zamanlarda orantısız şekilde artırılan satılık/kiralık ev ilanları hepimizin dikkatini çekmektedir. Vatandaşlar vicdansız ev sahiplerinin ağına düşmüş şekilde ya yapılan zammı kabul edecek ya da daha yüksek kirayla gelen yeni sahipler için evi boşaltacak.

Biraz birikimi olan vatandaşlarımızın ise tamamen hayalleri suya düşmüş durumda. Acımasız dedim ama boşuna demedim. Acımasız ev sahipleri günden güne aynı şekilde duran evlerinin fiyatlarını birer ikişer değil bakın 20’şer 30’ar bin yükseltiyor. Adamın canı sıkılıyor olsa gerek dur ilanımı güncelleyim ne kaybederim diyor. Veyahut fiyatını yüksek tutuyor uyanık insanlarımız pazarlık yaptım sana ikramımım olsun diyerek istediği ücrete düşüyor.

Kiracılıktan yılmış olan vatandaşlarımıza jet hızıyla yetişen “Yeni Evim Kampanyası” hayata geçirildi. TOKİ tarafından yapılacak olan konutlar vatandaşlarımızın ilgisini çekmiş durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, orta gelirliye yönelik hayata geçirilen “Yeni Evim Kampanyası” kapsamında bankalar ve katılım finans kurumları tarafından sağlanacağını açıkladı. Azami 15 sene vade ile sağlanacak finansmanlarda faiz-kar payı oranları yüzde 0,69’dan başlayan oranlarla uygulanacağını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında, “Yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen projemiz ilk etapta 100 bin aileyi çok kısa zamanda ev sahibi yapacağız” dedi. Kurum açıklamasının devamında ise, “Kampanya detaylarının 16 Ocak itibariyle başlayacağını ve web sitesi üzerinden kampanyaya dair tüm detaylara ulaşılacağını” duyurdu.

İnşallah ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza merhem olacak bir proje. Yeni yılın ilk aylarında hayata geçirilen projeyi takip etmek isteyen vatandaşlarımız web sitesini ziyaret edebilirler. Bu ve bunun gibi devletimizin yaptığı projelerden sonra ev sahipleri nasıl bir yol izleyecek merak ediyorum.  20’şer 30’ar bin artan ev fiyatları geri inecek mi? İlerleyen günlerde hepimiz göreceğiz. Herkese hayırlı bir yıl olmasını diliyorum…