Zorlu hafta

Orhan Aksakal

Futbol heyecanı bir haftalık aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor. Gerek zirve mücadelesi veren takımlarımız gerekse ligin altından kurtulma mücadelesi kıran kırana devam ediyor.

Öte yandan hafta içinde Avrupa kupası maçları oynandı. Maalesef iyi bir hafta olduğunu söylemek biraz zor. Fenerbahçe ile sevinirken, Medipol Başakşehir büyük bir fırsat teperken, Demir Grup Sivasspor bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun 3. haftasında Kıbrıs Rum Kesimi ekibi AEK Larnaca'yı 2-0 yendi. Sarı Lacivertliler, bu galibiyetle puanını 7'ye yükseltip gruptan lider çıkma yolunda önemli bir adım attı.

Fenerbahçe bu galibiyetin ardından liderlik yolunu sonuna kadar açtı ve grubun en avantajlı takımı oldu desek yeridir. Sarı Kanarya deplasmanda AEK Larnaca’yı yenerse önünde hiçbir engel kalmayacaktır diye düşünüyorum.

UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu üçüncü maçında Letonya ekibi RFS ile golsüz berabere kalan Medipol Başakşehir beni hayal kırıklığına uğratan başka bir ekibimiz oldu. Üstelik rakip 10 kişi kalmasına karşın galip gelemedi gerçekten üzücü.

Zayıf rakibi karşısında mutlaka galip gelmesini beklediğim Başakşehir doksan dakika boyunca yakaladığı fırsatları iyi değerlendiremeyince grupta ilk kez puan kaybetti. Neyse yine ben Başakşehir’den umutluyum ve bundan sonraki maçlarda yüzümüzü güldürmeye devam edecektir umudumu koruyorum.

Beni asıl hayal kırıklığına uğratan Demir Grup Sivasspor oldu. Yiğodolar, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu üçüncü maçında daha üçüncü dakikada Kosova temsilcisi Ballkani karşısında gerçekten şok bir yenilgi aldı.

Düşünün maçın başında öne geçiyorsunuz sonra 3-1 geriye düşüyorsunuz, sonra 3-3 beraberliği yakalıyorsunuz uzatma dakikalarında kalesinde 4’üncü golü görüp sahadan 4-3 mağlup ayrılıyorsunuz. Olacak iş değil hakikaten olacak iş değil.

Yani bunca emek, bunca gayret boşa gitti. Ben Sivasspor’un bu seneki durumunu anlamış değilim. Bir türlü istikrarlı bir oyunu ve istikrarlı bir performansı yok. Bu duruma nasıl gelindi onu da bilmiyorum. Rıza Çalımbay’ın istifası isteniyor. İstifa çözüm mü acaba?

Neyse Avrupa kupalarında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve bir yenilgi ile haftayı kapattık. Önümüzdeki hafta bütün maçları kazanırız ve UEFA’daki puan sıralamamızı yukarı çekeriz.

Gelelim Spor Toto Süper Lig’in 9’uncu haftasının heyecanına. Başkentin tek temsilcisi MKE Ankaragücü deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Ömer Erdoğan yönetiminde çıkış arayan Başkentin sarı lacivertlileri son haftaların sürpriz ekibi İstanbulspor karşısında nasıl bir sonuç alacak bilmiyorum ama umutluyum.

Lige kötü başlayan sonra yavaş yavaş toparlanan Ankaragücü ilk galibiyetini Demir Grup Sivasspor karşısında alırken bir sonraki hafta Medipol Başakşehir’e 2-1 yenilerek hayal kırıklığı yaratmıştı.

Şimdi yeni bir başlangıç zamanı, şimdi yeni bir zafer haftası zamanıdır. İstanbul deplasmanında alınacak bir galibiyet Ankaragücü’nü yeniden düzlüğe çıkaracaktır. Rakip son  haftalarda sürpriz sonuçlar alsa da Başkent ekibi rakibini deplasmanda yenecek güce sahiptir buna inanıyorum.

Spor Toto Birinci Lig’in lideri Ankara Keçiörengücü zirveyi bırakmamak için bugün Boluspor karşısında üç puan mücadelesi verecek. Mor menekşeler son haftalarda ortaya koyduğu futbolla liderlik koltuğunu sonuna kadar hak etti. Taner Taşkın yönetimindeki mor menekşeler galibiyete yakın olan taraf ve kazanmaması için hiçbir neden yok diye düşünüyorum.

Gençlerbirliği için umutlu konuşmak ve umutlu olmak istiyorum ama içimden gelmiyor. Çünkü kulüp yeniden genel kurul yaptı yeni başkanını seçti ekonomik kriz kapıda ve transfer yasağı var kadro kısıtlı. Hal böyle olunca Gençlerbirliği, zorlu Yılport Samsunspor deplasmanında ne yapar onu da kestiremiyorum.

Gençlerbirliği deplasmanlarda sürpriz galibiyetlere imza attı onu biliyorum ama karşısındaki rakip güçlü ve zirve mücadelesi veriyor. İşin içinde birde deplasman varsa işi iki kat daha güç oluyor. Yine de çıkmayan candan umut kesilmez diyelim ve kendilerine başarılar diliyorum.

Bütün takımlarımıza bol gollü ve üç puanla güzel bir hafta diliyorum…