AK Parti'de kritik toplantı!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda siyasetteki normalleşme tartışmaları, yeni anayasa hazırlık süreci ve vergi reform paketi gibi önemli konular ele alınacak. Ayrıca Erdoğan, toplantı sonrasında 5 il başkanlığına atama yapacak.

AK Parti'de kritik toplantı!
Yayınlanma:

HaberTürk'te yer alan habere göre, Kurban Bayramı tatilinin ardından AK Parti'de yoğun bir mesai dönemi başlıyor. Hafta sonunda belediye başkanlarıyla bir istişare kampına girecek olan parti, pazartesi günü MYK toplantısını düzenleyecek.

SİYASETTE NORMALLEŞME VE YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI

MYK toplantısında siyasetteki normalleşme süreci değerlendirilecek. Bu kapsamda, Türkiye'nin demokratik ve siyasi istikrarını güçlendirmek amacıyla yeni anayasa hazırlık süreci de masaya yatırılacak. Yeni anayasa çalışmalarının, partinin öncelikli gündem maddelerinden biri olduğu belirtiliyor.

VERGİ REFORM PAKETİ VE MECLİS GÜNDEMİ

Toplantıda ayrıca vergi reformu da önemli bir konu olarak ele alınacak. Vergi sisteminde yapılacak değişikliklerle ilgili olarak hazırlanan reform paketi değerlendirilecek ve Meclis gündemine taşınması planlanacak.

İL BAŞKANLIĞI ATAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantı sonrasında en az 5 il başkanlığına atama yapması bekleniyor. Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifalarının ardından bu iller için atamalar gerçekleştirilecek. Ayrıca, bazı ilçe başkanlıkları üzerinde de çalışmalar yapılacak ve uygun adayların belirlenmesi durumunda atamalar hızla tamamlanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.