AK Partili Tayyar'dan hükümete "siyasi ömür" uyarısı!

AK Partili Şamil Tayyar," Hükümet, toplumla yeni bir güven köprüsü inşa edemezse, ne kadar iyi niyetli olursa olsun getireceği her vergi düzenlemesi tepkiyi arttırır, siyasi riski azdırır." diyerek hükümete tepki gösterdi.

AK Partili Tayyar'dan hükümete "siyasi ömür" uyarısı!
Yayınlanma:

AK Partili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından hükümete yönelik eleştirilerini dile getirerek, geçmişle günümüz arasındaki önemli bir güven kaybına dikkat çekti. 2002 öncesi hükümetin memur maaşlarını ödemek için IMF’den borç almak zorunda kaldığını hatırlatan Tayyar, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte halkın IMF’ye bağımlı olmamak için bütçeye gönüllü katkıda bulunma isteğini vurguladı.

Tayyar, aradan geçen 22 yıl sonrasında ise Türkiye'deki bankaların iletişim hatlarının, vatandaşların kredi kartı limitlerini 100 bin liranın altına düşürmek için yaptığı aramalarla kilitlendiğini belirtti. Bu durumun, toplumla hükümet arasındaki güven duygusunun aşındığını gösterdiğini ifade etti.

"Vergi adaleti, sadece toplarken değil, harcarken de esastır" diyen Tayyar, toplumun verginin nasıl toplandığı kadar nereye harcandığını bilmek istediğine dikkat çekti. Kredi kartı limitlerinin zenginlik göstergesi olmadığını belirten Tayyar, "Zenginden alınan vergi, eğer yoksulun yaşam şartlarını iyileştirmiyorsa, anlamı var mı?" şeklinde sordu.

Tayyar, kredi kartlarından alınacak toplam miktarın 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 lira olmasının yanı sıra, devletin kur koruma maliyetinin 850 milyar lirayı aştığını ve bir özel kalem müdürünün 60 kilo altınla seyahat ettiğini hatırlatarak, bu rakamların nereye harcandığı konusunda toplumda oluşan şüphelerin üzerine düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, hükümetin toplumla yeni bir güven köprüsü inşa edememesi durumunda, iyi niyetle getireceği her vergi düzenlemesinin tepkiyle karşılanacağını ve siyasi riskin artacağını belirten Tayyar, tepkili vatandaşlara yaklaşımın önemine dikkat çekti. "Eğer, toplumdan koparacak şekilde tahkir edici bir dil kullanırsanız, siyasi ömrünüzü kısaltırsınız" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.