Ankara yeniden gündeme aldı: Etki ajanlığı düzenlemesi geri mi geliyor?

1 Ekim'de çalışmalarına başlayacak Meclis'te gündem yeniden etki ajanlığı düzenlemesi. Ankara kulislerinde konuşulana göre, eleştiriler üzerine geri çekilen "Etki ajanlığı" düzenlemesinin yeniden yargı paketine ekleneceği iddia edildi.

Ankara yeniden gündeme aldı: Etki ajanlığı düzenlemesi geri mi geliyor?
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2 aylık aranın ardından 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışını 1 Ekim'de yapacak. Meclis Genel Kurulu'nun yeni yasama yılında 9. Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini görüşecek.

ETKİ AJANLIĞ I DÜZENLEMESİ YENİDEN GÜNDEMDE

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Meclis'in ilk olarak 9. Yargı Paketi'ni gündeme alması bekleniyor. Ankara kulislerinde eleştiriler nedeniyle bazı düzenlemelerin çıkarıldığı paketin daha da genişletileceği iddia ediliyor. En çok konuşulan noktalardan biri olan "Etki ajanlığı" düzenlemesinin de yeniden pakete dahil edileceği öne sürüldü.

ETKİ AJANLIĞ I NEDİR?

Kamuoyunda tartışma konusu olan etki ajanlığı düzenlemesi, 9. Yargı Paketi'nin 22. maddesinde "Diğer faaliyetler" başlığı adı altında yer almıştı. Bu madde, Türk Ceza Kanunu'nun "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" bölümüne "339/A maddesi" şeklinde yeni bir suç tanımı olarak giriyor.

Düzenlemede, "Devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen bazı fiillerin" cezalandırılması öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.