Anket açıklandı: Cumhurbaşkanlığı için ilk tercih Mansur Yavaş

Siyasette erken seçim tartışmaları devam ederken Area Araştırma, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, vatandaşların Cumhurbaşkanı adaylığı için ilk tercihi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. CHP seçmenleri arasında da adaylık için Yavaş'ın ismi öne çıktı. İşte detaylar...

Anket açıklandı: Cumhurbaşkanlığı için ilk tercih Mansur Yavaş
Yayınlanma:

DERLEME HABER: BERAT TEMİZ

CHP'de parti içi çekişme tartışmaları sürerken siyasette de erken seçim konuşulmaya devam ediyor. İktidar ve muhalefetten erken seçim açıklamaları gelirken araştırma şirketleri de Cumhurbaşkanı adaylığı için anketlerinin sonucunu açıklamaya başladı. Area Araştırma, 16-18 Eylül tarihlerinde 26 ilde gerçekleştirdiği Cumhurbaşkanı adaylığı anketinin sonuçlarını paylaştı.

aday.jpg

İLK TERCİH MANSUR YAVAŞ

Vatandaşlara "Yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde, muhalefetin ortak aday üzerinde anlaşamaması durumunda Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu aday olursa tercihiniz ne olur?" sorusunun yöneltildiği ankete Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş damga vurdu.

Ankette vatandaşların yüzde 36,2'si Mansur Yavaş'ı tercih edeceğini açıkladı. Bu oranla zirvede yer alan Mansur Yavaş'ı ikinci sırada yüzde 24,7 ile Recep Tayyip Erdoğan takip etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 20,9 ile üçüncü sırada yer aldı.

yavas.jpg

CHP SEÇMENİ DE "YAVAŞ" DEDİ

Muhalefetin ortak aday üzerinde uzlaşamaması halinde CHP seçmeninin de tercihi Mansur Yavaş'tan yana oldu. Ankete göre, CHP seçmeninin yüzde 50,2'si Yavaş'ı tercih edeceğini açıkladı. İkinci sırada yer alan isim ise yüzde 39,4 ile Ekrem İmamoğlu oldu.

ekrem.jpg

"ADAY KİM OLMALI" ANKETİ

Area Araştırma, ankette vatandaşlara "Sizce muhalefetin adayı kim olmalı?" sorusunu da yöneltti. Bu ankette de Mansur Yavaş ilk sırada yer aldı. Sonuçlara göre, Yavaş, yüzde 30,6 ile ilk tercih oldu. Anketin sonuçları şu şekilde:

Mansur Yavaş - Yüzde 30,6

Ekrem İmamoğlu - Yüzde 18,7

Özgür Özel - Yüzde 3,7

Diğer - Yüzde 5,6

Fikrim Yok - Yüzde 41,4

erdogan.jpg

"TÜM İSİMLERİN OYU ERDOĞAN'IN ÜZERİNDE"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı adaylığı için bir anket yapılıp yapılmadığına dair soruya yanıt verdi. Bulut, "Adı geçen tüm isimlerin oyu Erdoğan’ın üzerinde" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ'TAN BAŞKA PARTİ VE ADAYLIK İDDİALARINA YANIT

CHP'nin Tüzük Kurultayı'ndaki çıkışının ardından Mansur Yavaş'ın partisinden istifa edeceği, başka partilerle görüştüğü ve Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları ortaya atılmıştı. HaberTürk'e konuşan Mansur Yavaş, söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Yavaş, "Son dönemde kulis bilgisi adı altında sürekli mesnetsiz haber, köşe yazısı ve yorumlara konu olduğumuzu görüyorum. ‘Yavaş partisinden ayrılacak. Başka partiden aday olacak. Farklı siyasi partilerle görüşüyor’ şeklinde birçok asılsız iddianın konusu oluyorum. Fakat, gerçeklerin oralarda yazanlar ve anlatılanlarla yakından uzaktan bir ilgisi yok. Adaylık konusu başta olmak üzere şu an tartışılan tüm konular zamanı geldiğinde oturulur konuşulur. Ancak; bu asılsız iddiaların aynı şahıslar tarafından kulis bilgisi adı altında sürekli gündeme getirilmesinde artık kötü niyet arıyorum. Kirli siyasete alet olmayacağım" ifadelerini kullandı.

yavas-imamoglu.jpg

İMAMOĞLU'NUN HEDEFİNDEKİ İSİM YAVAŞ MI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir açılış töreninde parti içindeki çekişmelere tepki göstererek "Zaman, hele hele aynı odada, aynı mekanda, aynı çatı altında siyaset yapan insanların, 'Sen benim ayağıma bastın. Sen benim koluma dokundun. Ya da karnıma dirsek attın. Yüzüme sert baktın' deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım da değildir. Nokta" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasında isim vermeyen İmamoğlu'nun bu sözleri "Hedefindeki isim Yavaş mı?" sorusunu akıllara getirdi. Sosyal medyada da kullanıcılar, İmamoğlu'nun bu sözlerle Mansur Yavaş'a gönderme yaptığı yorumunda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.