ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'ten HÜDAPAR'a sert sözler!

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, HÜDAPAR Genel Başkanı'nın Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesi isteğine sert tepki gösterdi.

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'ten HÜDAPAR'a sert sözler!
Yayınlanma:

Zeybek, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, HÜDAPAR’ın kökenine ve siyasi duruşuna sert ifadelerle yüklendi. Özellikle Anayasa’nın değiştirilemez maddelerine karşı olan tutumu eleştiren Zeybek, HÜDAPAR’ı "Sapık dinci terörist" olarak nitelendirdi.

“NE GÜNLERE GELDİK (GETİRİLDİK)”

Zeybek, paylaşımında HÜDAPAR’ı “Hizbullahçı” olarak tanımlayarak, parti adının Arapça ve Farsça kökenine dikkat çekti. Zeybek, HÜDAPAR’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınmasını sert bir dille eleştirerek, AK Parti’nin "üç beş oy" için bu tür bir gruba alan açmasını kınadı. Açıklamasında, HÜDAPAR Genel Başkanı’nın Anayasa’nın değiştirilemez ilk dört maddesine karşı tutumunu, "Türkiye’yi kökten değiştirme hevesi" olarak nitelendiren Zeybek, bu talebin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“ANAYASA’NIN 4. MADDESİ KUTSALDIR”

Zeybek, HÜDAPAR liderinin Anayasa’nın 4. maddesine karşı olduğunu belirttiği açıklamasına da değinerek, bu maddenin doğrudan Türkiye’nin kuruluş ilkeleriyle bağlantılı olduğunu ifade etti. Anayasa'nın değişmez maddelerine karşı olmanın, devletin temel yapısına karşı bir tehdit anlamına geldiğini vurguladı. Zeybek, bu tür açıklamaların halk arasında hoş karşılanmayacağını ve kamu vicdanında ciddi tepkilere yol açacağını dile getirdi.

“TERÖR DESTEKÇİLİĞİ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLDİR”

Açıklamasının devamında Zeybek, TBMM’de yer alan terörle bağlantılı gruplara karşı da sert bir tutum takındı. Dinci ya da dinsiz fark etmeksizin, terör örgütlerine hoşgörüyle bakanların demokratik özgürlükçülüğü yanlış yorumladığını belirten Zeybek, bu grupların Meclis’te yer almasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Terör destekçiliğinin asla düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Zeybek, bu tür yapılanmaların Meclis'ten uzak tutulması gerektiğini savundu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.