Bahçeli'den muhabire sert çıkış: "Sapık ve yanlış sorularla aldatmaya heves etmeyin"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bahçeli, özellikle idam cezasının yeni anayasa çalışmalarında yer alıp almayacağına dair bir soru üzerine sert bir yanıt verdi.

Bahçeli'den muhabire sert çıkış: "Sapık ve yanlış sorularla aldatmaya heves etmeyin"
Yayınlanma:

Diyarbakır’da öldürülen Narin ve cinsel istismara uğrayan Sıla bebek olaylarını hatırlatan Lider Haber muhabiri Pelin Zengin, Bahçeli’ye idam cezasının anayasa çalışmalarında yeniden gündeme gelip gelmeyeceğini sordu. MHP lideri, bu soruya sert bir üslupla tepki gösterdi.

BAHÇELİ: "SAPIK VE YANLIŞ SORULARLA ALDATMAYA HEVES ETMEYİN"

Bahçeli, idam cezası ile ilgili soruya verdiği yanıtında, anayasa çalışmalarını takip etmediği yönünde muhabiri eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Anayasa'nın oluşumu noktasındaki konuları dikkatlice takip etmediğiniz anlaşılıyor. Bizim önerilerimiz arasında olup, diğer siyasi düşünce ve kuruluşlarla benimsendiği takdirde niye olmasın? Ancak böyle sapık ve yanlış sorularla aldatmaya heves etmeyin."

"TÜRK MİLLETİ ARTIK UTANMAYA BAŞLADI"

Bahçeli, konuşmasının devamında Türk milletinin ahlaki olarak ciddi bir değişimden geçtiğini belirtti ve "Türk milletinin artık bundan gocunacak tarafı kalmadığı gibi utanacak tarafları başlamıştır" sözleriyle toplumda yaşanan bazı olaylara dikkat çekti.

İDAM CEZASI TARTIŞMALARI GÜNDEMDE

Bahçeli’nin açıklamaları, MHP'nin yeni anayasa çalışmalarında idam cezasını yeniden gündeme getirip getirmeyeceğine dair tartışmaları alevlendirdi. Özellikle son dönemde yaşanan cinsel istismar ve cinayet olayları sonrasında, idam cezasının Türkiye’de tekrar uygulanıp uygulanmayacağı konusu kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.