Bakan Soylu, Arda Turan Mahallesi'nde vatandaşlara seslendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altıntepsi Mahallesi Arda Turan Caddesi'nde vatandaşlarla buluştu. AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Soylu, ülkenin kahramanlarına sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Bakan Soylu, Arda Turan Mahallesi'nde vatandaşlara seslendi
Yayınlanma:

Soylu, "Bu ülkede eskiden Amerika'nın büyükelçisi bir laf söylediği zaman herkes endişelenirdi, yöneticilerin ayakları titrerdi. Şimdi bırakın Amerika büyükelçisinin sözlerini, Allah'a şükürler olsun şu anda Amerika'nın başkanı bir şey dediğinde sallamayan bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Soylu, teröristlerden temizlenen Gabar Dağı’nda günde 8 bin 900 varil petrol çıktığını belirterek, 3 gün önce Türkiye’nin en büyük rezervlerinin burada bulunduğunu vurguladı. Türkiye’nin son yıllarda büyük sınavlardan geçtiğini söyleyen Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün engelleme çabalarına rağmen büyük hizmetler hayata geçirdiğini vurguladı.

Soylu, "Bu ülkede eskiden Amerika'nın büyükelçisi bir laf söylediği zaman herkes endişelenirdi, yöneticilerin ayakları titrerdi. Şimdi bırakın Amerika büyükelçisinin sözlerini, Allah'a şükürler olsun şu anda Amerika'nın başkanı bir şey dediğinde sallamayan bir Türkiye var" açıklamasını yaptı.

ABD’nin Afganistan, Pakistan, Suriye, Irak gibi ülkelerde iç karışıklığın sebebi olduğuna değinen Soylu, "Hepsine Amerika elini soktu. Çünkü Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Osmanlı'nın kendine bıraktığı mirası canlandırmasını istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Soylu, güvenlik güçlerinin bugün Mardin’de teröristlerle çatışmaya girdiğini aktararak, "86 terörist kaldı. İzlerini bulup bulup, onlara bu ülkenin 40 yıldır kanını emdikleri için cevabını veriyoruz. Bu 86 teröristi Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim 2023'te bitirmek bizim boynumuzun borcudur" dedi.

ABD'nin 14 Mayıs'ta Türkiye'de siyasi darbe planladığını dile getiren Soylu, 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilerek bu planı bozacağını belirtti.

Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ekrem İmamoğlu'nun insana dokunan hiçbir hizmete imza atmadığını kaydetti.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil dağıttı.

İlgili Haberler

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.