Cesaretiniz varsa kasım 2025’te erken seçim yapın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli’de düzenlenen Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı’nda partisinin seçimlerdeki performansını değerlendirdi.

Cesaretiniz varsa kasım 2025’te erken seçim yapın
Yayınlanma:

Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi artık muhalefet partisi değil. Artık nasıl muhalefet yapılacağını tartıştığımız günleri geride bıraktık. CHP, hem kuruluş itibarıyla hem de anketlerde Türkiye’nin birinci partisidir," ifadelerini kullandı.

Toplantıya çok sayıda akademisyen katılırken, Özel, konuşmasında CHP’nin gelecekteki rolüne dair önemli mesajlar verdi. "Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyor. 2025 yılının Kasım ayında Sayın Erdoğan’a bir çağrı yapıyoruz: Eğer yeniden aday olmak istiyorsa son tarih 2025 Kasım’dır," diyen Özel, Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı konusunda anayasa ve Yüksek Seçim Kurulu’nun daha önceki kararlarını hatırlatarak, erken seçim çağrısında bulundu.

"CESARETİNİZ VARSA KASIM 2025’TE ERKEN SEÇİM YAPIN"

Özgür Özel, Erdoğan’a meydan okuyarak, "AKP ve MHP, erken seçim kararı almak için gerekli 360 milletvekiline sahip değil. Bizim desteğimize ihtiyaçları var. Bu süreçte, 2025 Kasım’da erken seçim kararı alırsanız biz varız. Erdoğan’ın yeniden aday olma iddiası varsa, son tarih 2025 Kasım’dır," dedi.

Özel, CHP’nin iktidar yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgularken, erken seçim talebini yineledi. "Türkiye, kimin ikinci yüzyılda bu dertlere çözüm olacağını 2025’te kararlaştırsın. Bizim cevabımız net: Tüm sorunlara çözüm, Cumhuriyet Halk Partisi’dir," ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEYİ YÖNETECEĞİMİZİ MİLLETİMİZE ANLATACAĞIZ"

Özel, CHP’nin önümüzdeki süreçte halkla buluşarak hükümet programını oluşturacağını belirtti. Emek Büroları’nın önemine değinerek, "81 ilde, 973 ilçede, fabrikalarda, tarlalarda, sokaklarda ve köylerde emek mücadelesini sürdüreceğiz. CHP’nin ana ekseni kamuculuktur. Sağlıkta, güvenlikte, işçi-emekçi ilişkilerinde kamuculuğu savunan bir partiyiz. Bu politikalar Türkiye’nin geleceği için önemlidir," dedi.

Partisinin ekonomik politikalarının da emek odaklı olacağını vurgulayan Özel, CHP’nin iktidara geldiğinde yapısal reformlarla Türkiye’yi orta gelir tuzağından kurtaracağını ve asgari ücretin Avrupa standartlarına çekileceğini ifade etti.

"CHP İKTİDAR İÇİN GERİ SAYIMDA"

Özel, CHP’nin iktidar yolundaki kararlılığını vurgulayarak, "CHP artık muhalefet partisi değil, Türkiye’nin birinci partisidir. Genel iktidar için geri sayımda olan bir partiyiz," dedi. Parti örgütüne seslenerek, "22 yıllık bir enkazı devralacağız, ama kararlıyız. Emek mücadelesini güçlendirecek ve Türkiye’yi sosyal adaletle yöneteceğiz," ifadelerine yer verdi.

"EMEK, İKTİDARA DAHA YAKIN"

Özel, emek mücadelesinin güçleneceğini ve CHP’nin emeğin haklarını koruyan bir politika izleyeceğini belirtti. "Bugün emek, iktidara dünden daha yakın. Hep birlikte çalışacağız ve Türkiye’de emeğin, işçi sınıfının, emekçilerin haklarını koruyan bir düzen kuracağız. Güçlü, zengin ve adil bir Türkiye’yi inşa edeceğiz," diyerek

sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.