CHP Genel Başkanı Özel: CHP’li belediye başkanlarına oy verenler emeğinin karşılığını aldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlere işaret ederek, "CHP’li belediye başkanlarına oy verenler, verdikleri emeğin karşılığını beton olarak, kötü ve çarpık yapılaşma olarak değil, 4 bin 100’ün üzerinde park olarak, ağaç ve oksijen olarak geri aldılar." dedi.

CHP Genel Başkanı Özel: CHP’li belediye başkanlarına oy verenler emeğinin karşılığını aldı
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan sıfatıyla ilk defa bir açılışa katıldığını ifade ederek, "Bir yer açacaktık, bir hizmet binası olabilirdi, her şey olabilirdi. O kadar gönlüme göre oldu ki açacağımız yer Atatürk'ten emanet. Adında Atatürk var." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partinin 81 il başkanıyla birlikte katıldığı "Büyükdere Atatürk Fidanlığı"nın açılış töreninde konuşan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Bir yer açacaktık, bir hizmet binası olabilirdi, her şey olabilirdi. O kadar gönlüme göre oldu ki açacağımız yer Atatürk'ten emanet. Adında Atatürk var. Açacağımız yer, öyle beton değil bir fidanlık. Açacağımız yerin içinde bir okul var. Atatürk'ün o büyük, yüzyıl önceki vizyonunu devam ettirerek, yine bir bahçıvanlık okulu var. İçinde bir kreş var. CHP'nin kadının sosyal hayata, çalışma hayatına katılması için ayrıca çocuğun erken yaşta eğitimi için olmazsa olmaz gördüğü, çok çağdaş bir hizmet var. Meslek edindirmeye yönelik, İBB'nin gurur duyduğumuz bir hizmet alanının, burada da bir boyutla bir şubesi var."

Başkan Özel, 81 il başkanının bu açılışa katılmasının önemli olduğunu ifade ederek, yerel seçimlerde daha önce kendilerine oy verenlerin, "Yine vereyim. İyi ki vermişim ki, mesela bu alana villa yapmadılar, AVM yapmadılar, fidanlık yaptılar. Helali hoş olsun." dedi.

İBB ve 14 ilçe belediyesini sadece CHP'lilerin oylarıyla değil İstanbul ittifakıyla kazandıklarını anımsatan Özel, şöyle konuştu:

"Önümüzde yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde şöyle bir hissiyatın hakim olacağını görüyorum, umuyorum ve bundan heyecanlanıyorum. CHP’li belediye başkanlarına oy verenler, verdikleri emeğin karşılığını beton olarak, kötü ve çarpık yapılaşma olarak değil, 4 bin 100’ün üzerinde park olarak, ağaç ve oksijen olarak geri aldılar. İttifak ortaklarımız var. Gönül birlikteliğimiz olanlar var. Ama görüyoruz ki bu birliktelik İstanbul'a iyi geldi. Hepimize iyi geldi. Türkiye'de önemli birliktelikler yapıldı. O sürece katkı sağlayan, geçmiş dönemde genel başkanlığımızı yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan bir selam ve teşekkür iletiyorum. Onunla birlikte bu iradeyi ortaya koyan Sayın Meral Akşener Hanımefendi'ye, o dönemdeki ittifak ortaklarımıza yürekten teşekkür ediyoruz."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptıkları açılış ile yerel yönetim felsefeleri ve sosyal demokrat belediyeciliğin mesajını verdiklerini söyledi.

Büyükdere Fidanlığı'nın bir Atatürk ve Cumhuriyet projesi olduğunu belirten İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İstanbul'un kadim tarihine, doğasına, kültürüne, maddi-manevi tüm mirasına özenle sahip çıkıyoruz. Bu şehrin bütün değer ve güzelliklerini, bütün maddi kaynaklarını 16 milyon İstanbulluya adil paylaştırma kararlılığıyla çalışıyoruz. Aslında çok farklı, çok yeni bir şey yapmıyoruz. Elbette ki dünyayı yeniden keşfetmiyoruz. Cumhuriyet bize ne öğrettiyse, Atatürk bize ne öğrettiyse, tam da onun başöğretmenliğine layık öğrenciler olarak onları yapıyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.