CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Dilruba Kayserilioğlu açıklaması: Özür dilemesi gereken Erdoğan'dır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de sosyal medyada yayımlanan bir sokak röportajında yaptığı ifadeler nedeniyle "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla dava açılan Dilruba Kayserilioğlu'nun ifadelerini sahiplenmediğini ve cezaevine konulmasını yanlış, ölçüsüz ve adaletsiz bulduğunu belirtti. Özel, Adnan Menderes Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Dilruba Kayserilioğlu açıklaması: Özür dilemesi gereken Erdoğan'dır
Yayınlanma:

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dilruba Kayserilioğlu üzerinden kendisinden özür beklediğini ifade etmesi üzerine Özel, Erdoğan'ın açıklamalarını büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla izlediğini belirtti. Türkiye'nin normalleşme sürecini desteklediklerini ifade eden Özel, Erdoğan'a telefon açmayı düşündüğünü fakat bu tür iletişimlerin Türkiye siyasetinde henüz normalleşmediğini söyledi.

Özel, Dilruba Kayserilioğlu ile Aliağa Cezaevi'nde yaptığı görüşmede, Kayserilioğlu'nun ifadelerinin bazı insanları üzmüş olabileceğini ve bunun telafi edilmesinin faydalı olacağını aktardı. Kayserilioğlu'nun açıklamalarının kendi takdiri olduğunu ve bu ifadelerden dolayı alınan, üzülmüş kim varsa özür dilediğini ifade eden Özel, "Dilruba'nın ifadelerini sahiplenmiyorum, ama kendisinin ifade özgürlüğünü destekliyorum" dedi.

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da CHP seçmenini üzen çeşitli ifadeler için özür beklediğini ve Türkiye'nin normalleşme sürecinde yeni bir adım atılması gerektiğini vurguladı. Erdoğan'ın geçmişteki ifadeler nedeniyle AK Parti'lilerden özür dilemesini isteyen Özel, "Şimdi sıra Sayın Erdoğan'da. Uzatın mikrofonları, bakalım Sayın Erdoğan bunu yapabilecek mi?" dedi.

Özel, teğmenlerin kılıçlarla yemin etmesine ilişkin eleştirilerde de bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın töreni terk etmesinden sonra kılıç kuşanmanın yıllardır yapılan bir ritüel olduğunu belirtti ve bu tür ritüellerin siyasi anlamlar yüklenerek sorun haline getirilmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Özel, genç teğmenlerin orduya olan bağlılıklarının sorgulanmaması gerektiğini, suçlamaların tarih önünde suçlu duruma düşüreceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.