CHP’de Edirne Adayı seçim yarışından çekildi: CHP yeni aday açıklayacak

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildi

CHP’de Edirne Adayı seçim yarışından çekildi: CHP yeni aday açıklayacak
Yayınlanma:

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurularının ardından Ciravoğlu'nun sağlık sorunları sebebiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kahraman, Ciravoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile telefonda görüştükten sonra adaylıktan çekildiğini belirtti.

Ciravoğlu'nun sağlık durumunun ciddiyetini göz önünde bulundurarak, hastanede noter aracılığıyla adaylığını geri çektiğini söyleyen Kahraman, bu durumu Merkez İlçe Seçim Kurulu'na bildirdiklerini ifade etti. CHP Edirne İl Başkanı, bundan sonra sahada aktif bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini ve diğer adayları destekleyeceklerini belirtti.

CHP Edirne Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Filiz Gencan da Ciravoğlu'nun sağlığına kavuşmasını diledi. Yeni süreçte derlenip toparlanacaklarını ve güçlerini daha da artırarak çalışmalarına devam edeceklerini belirten Gencan, netleşen süreçten sonra geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

Şükrü Ciravoğlu, ön seçimde en çok oyu alarak CHP Parti Meclisi tarafından Edirne Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmişti. Ancak, 12 Şubat Pazartesi günü kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvurmuş ve kalp damarına stent takılmıştı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Edirne’de CHP Adayı Recep Gürkan yüzde 44.9 oy alarak ikinci kez Belediye Başkanı seçilmişti. Son 20 yıldır CHP tarafından yönetilen Edirne’de 2019’da AK Parti’nin Cumhur İttifakı Adayı Koray Uymaz yüzde 40.8 oy almıştı. CHP’de 2 dönem Belediye Başkanı olan Hamdi Sedefçi ise BTP Adayı olarak yüzde 7.8 oy almıştı.

Hamdi Sedefçi bu kez İYİ Parti’den Edirne Adayı. Cumhur İttifakı ise Belgin İba’yı Edirne’de aday olarak gösterdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.