CHP'den 'Çocuk Hakkı İzleme Komisyonu' kurulması için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), çocuk haklarının korunmasına yönelik önemli bir girişimde bulunarak TBMM bünyesinde "Çocuk Hakkı İzleme Komisyonu" kurulması için kanun teklifi sundu.

CHP'den 'Çocuk Hakkı İzleme Komisyonu' kurulması için kanun teklifi
Yayınlanma:

CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Murat Emir'in imzasıyla verilen bu teklif, çocukların üstün yararını merkeze alan politikaların geliştirilmesini amaçlıyor.

Teklifin gerekçesinde, "Her çocuk yetişkinlerin hazırladığı ve kurallarını koyduğu bir dünyaya doğar. Çocuğun doğduğu andan itibaren karşı karşıya kaldığı dünyada, toplumsal yaşamda, hukuk sisteminde ve aile içinde çocuğun üstün yararına ve lehine anlayış geliştirmek gereklidir" ifadeleri kullanılarak, çocukların haklarının korunmasının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Türkiye’nin taraf olduğu diğer uluslararası anlaşmalardaki çocuk haklarının daha etkili bir şekilde uygulanması gerektiği vurgulandı.

Kanun teklifinde, "Çocukların çocukluğunu ortadan kaldırmak veya onların çocukluğunu değersizleştirmek yerine çocukların çocuk olma hakkını veren bir bakış açısına sahip olmak yaşamı daha değerli kılmak adına gereklidir" denilerek, çocukların yaşam kalitelerini yükseltecek düzenlemeler ve kurumlara ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Türkiye'nin çocuk hakları konusunda taraf olduğu uluslararası sözleşmelerin, çocuk haklarının korunması açısından taşıdığı önem de bir kez daha hatırlatıldı.

Bu teklif, çocuk haklarının etkin bir şekilde izlenmesi ve geliştirilmesi için kalıcı bir yapı oluşturmayı hedeflerken, TBMM'de nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.