Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrasında açıklamalarda bulundu

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ilk toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrasında açıklamalarda bulundu
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü yeni Kabine'yi duyurmuştu. Bugün, Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ilk toplantı için bir araya geldi.

28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimi sonrasında gerçekleştirilen ilk Kabine Toplantısı bugün saat 15.10'da başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 4 saat 10 dakika sürdü. Toplantının ardından Erdoğan, halka sesleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 28 Mayıs tarihi itibarıyla Türk demokrasisini dünyada referans alınan bir konuma yükselten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Süreci suhuletle tamamladık, 17. seçim zaferini kazandık. Seçimin siyasi olarak kazananları bellidir. Ama bu seçimi tüm Türkiye kazanmıştır. 85 mliyonun her bir ferdi kazanmıştır. Kriz heveslileri dışında, fitne tüccarları dışında, terör baronları dışında birliğimize, dirliğime hayallarimize kast eden odaklar dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Seçimler gelir geçer, asıl mesele ülkemiz refahı, geleceğidir.

"SANDIKTAN ÇIKAN İRADEYE TESLİM OLDUK"

Sandıklar kapandıktan sonra hep birlikte önümüze bakabiliryorsak millet olarak kimse bileğimizi bükemez. Sandıktan çıkan iradeye teslim olduk. Her seçimden sonra işimize, gücümüze, esas gündemimize geri döndük. Biz her birlikte Türkiye'yiz. Biz yurt dışındaki kardeşlerimizle birlikte 100 milyonluk büyük bir aileyiz. Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Törenine yurt dışından katılım olması bizi gururlandırdı. Ülkemizde yerleşik büyükelçiler de törene ilgi gösterdi. Töreni müteakiben yurt dışından gelen dostlarımızda akşam yemeğinde hasbihal ettik. Gösterdikleri bu kadirşinaslıklarının unutulmayacağını bilmelerini isterim. Yurt içinden törene katılan vatandaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin tüm güzelliklerini o gün orada müşahede ettik.

Muhalefetin hatalarından ders alarak özellikle vatanımızın bekası, milletimizin istikbaline dair konularda daha hassas davranmasını daha Türkiye eksenli bir yaklaşım benimsemelerini ümit ediyoruz.

"CANLA BAŞLA ÇALIŞARAK ÜLKEMİZİ HEDEFLERİYLE BULUŞTURACAĞIZ"

Önceki dönem bakanlarımızın Covid-19 sürecindeki zorlukların aşılması ve 6 Şubat sürecindeki sergiledikleri çabaları takdire şayandır. Milletimize yaptıkları hizmetler unutulmayacaktır. Eski arkadaşlarımızın birikimi ve yeni arkadaşlarımızın heyecanı ile Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı evlatlarımıza bırakacağımız miras olacaktır. Canla başla çalışarak ülkemizi hedefleriyle buluşturacağız.

"ASIL GÜCÜMÜZ MİLLETİMİZE GÜVEN AŞILAMAMIZDIR"

Bol keseden boş vaat dağıtanlar gibi olmadık. Biz milletimize ne vaat ettiysek yerine getirmeye gayret ettik. Bizim asıl gücümüz milletimize güven aşılamamızdır. Yeni dönemimizde de halkımıza verdiğimiz tüm sözlerimizin takipçisi olacağız. Anayasa teklifini Meclis'e sunacağız. İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.

"SIĞINMACILARIN DÖNÜŞLERİNİ TEŞVİK EDECEĞİZ"

Deprem bölgesindeki şehirlerimizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Yatırım, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeyceğiz. Enflasyonu ve fahiş fiyat sorununu ülkemizin gündeminden çıkarmaya kararlıyız. Enflasyonu daha önce nasıl tek haneye indirdiysek aynısı yine başaracağız. Ülkemize sığınan kardeşlerimizin duasını alarak anavatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU

TMO'nun alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Emeklilerimizin bayram ikramiyesi ödemelerini Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek. Kurban Bayramı dolayısıyla 26 ve 27 Haziran'ı idari izinli sayarak tatili 9 güne çıkartıyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.