Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki isim Mansur Yavaş mı? "Yol arkadaşım değil" çıkışı dikkat çekti

CHP'deki parti içi çekişmelere değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ayağıma bastın, yüzüme sert baktın diyenler benim yol arkadaşım değildir" ifadelerini kullandı. İmamoğlu'nun sözleri "Hedefinde Mansur Yavaş mı var?" sorusunu akıllara getirdi. Sosyal medyada da İmamoğlu'nun sözlerinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik olduğu yorumları yapıldı.

Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki isim Mansur Yavaş mı? "Yol arkadaşım değil" çıkışı dikkat çekti
Yayınlanma:

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda başlayan tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. 7 Eylül'de gerçekleştirilen kurultayda "Ben de Ekrem Başkanım gibi hazır bir şekilde sizlere konuşma yapmak isterdim ama bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz" çıkışıyla dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

mansuir-yavas-001.jpg

İSTİFA İDDİALARIYLA GÜNDEMDE

Gazeteci Zafer Şahin, 17 Eylül'de kaleme aldığı "Yavaş’ın CHP’ye vedası" başlıklı yazısında Mansur Yavaş'ın CHP ile köprüleri fiilen attığını iddia etmişti. Şahin, Yavaş'ın CHP'den ayrılacağını ve Yavaş'ın 2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını öne sürmüştü. Zafer Şahin'in iddialarını "İftira, tezgah ve yalanla uğraşacak vaktim yok" ifadeleriyle yalanlayan Mansur Yavaş, gündemdeki yerini koruyor.

İMAMOĞLU'NUN HEDEFİNDEKİ İSİM YAVAŞ MI?

CHP içindeki tartışmalar sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi İtfaiye İstasyonu açılış töreninde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Parti içindeki çekişmelere tepki gösteren İmamoğlu'ndan "Yol arkadaşım değildir" çıkışı geldi.

"YOL ARKADAŞIM DEĞİLDİR"

Ekrem İmamoğlu, "Zaman, hele hele aynı odada, aynı mekanda, aynı çatı altında siyaset yapan insanların, 'Sen benim ayağıma bastın. Sen benim koluma dokundun. Ya da karnıma dirsek attın. Yüzüme sert baktın' deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim var ise, benim yol arkadaşım da değildir. Nokta" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamaları akıllara "Bu sözleri Mansur Yavaş'a mı söyledi?" sorusunu getirdi. Sosyal medyada da İmamoğlu'nun sözleri Yavaş'a gönderme olarak yorumlandı. Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları CHP için liderlik mesajı olarak da yorumlanırken, Mansur Yavaş cephesinden bir açıklama gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

imamoglu-mansur.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.