Erbakan: Anayasada laikliğin tanımı açıklanmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında kamu kaynaklarının israfı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erbakan: Anayasada laikliğin tanımı açıklanmalı
Yayınlanma:

Erbakan, akademisyenlerin yaptığı hesaplamalara göre, kamu israfının bir yılda 1 trilyon 81 milyar lira olduğunu, enflasyonu dikkate aldıklarında bu yıl israfın 2,5 trilyon liraya ulaştığını belirtti. Bu rakamın yaklaşık 70 milyar dolara denk geldiğini ifade etti.

Bütçedeki faiz ödemelerine de değinen Erbakan, bu yıl bütçeden faize ödenen miktarın 1,3 trilyon lira olduğunu ve bu parayla 10 milyon asgari ücretliye yıllık 11 bin lira fazla maaş verilebileceğini vurguladı. Özellikle deprem bölgelerinde 1 milyon konut yapılmasının önemine dikkat çekti.

Kamu-özel işbirliği projelerini gerçekleştiren bazı firmaların vergi ödemediğini belirten Erbakan, 2023'te bazı imtiyazlı firmaların hiç vergi vermediğini ve kur korumalı mevduatın (KKM) maliyetinin 1,4 trilyon lira olduğunu kaydetti. Bu sistemin mevcut borcu artırdığını ve Türkiye’nin borç stoku 8,5 trilyon liraya yaklaştığını aktardı.

Ayrıca, kredi kartı limitlerinden vergi alınmasını eleştiren Erbakan, bunun mantıklı olmadığını ve harcanmamış paradan vergi alınmasının hukuki bir izahının olamayacağını savundu.

Yeni anayasa tartışmaları üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un açıklamalarını değerlendiren Erbakan, Kurtulmuş'un niyetinin kötü olmadığını, ancak üzerine fazla gidildiğini düşündüğünü ifade etti. Laiklik kavramıyla ilgili de geçmişte yaşanan sorunların göz önüne alınması gerektiğini vurgulayan Erbakan, bu terimin net bir şekilde tanımlanması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.