İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu- İmamoğlu görüşmesini değerlendirdi

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşananları değerlendirdi.

İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu- İmamoğlu görüşmesini değerlendirdi
Yayınlanma:

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşananları değerlendirdi.

Saymaz, ikinci Kılıçdaroğlu- İmamoğlu görüşmesinin detaylarını ve dünkü görüşmeye nasıl gelindiğini anlattı. İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na karşı bir başkaldırı yapsa da tamamen gemileri yakmak istemiyor. Saymaz’ a göre Kılıçdaroğlu’na ombudsmanlık teklifinde bulunan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’u öylece bırakamayız çıkışına öfkeli olsa da İstanbul konusunda bakış açıları genel başkanıyla oldukça benzer.

KILIÇDAROĞLU’NA OMBUDSMANLIK TEKLİFİ

İsmail Saymaz, 4 Haziran’daki görüşmede İmamoğlu’nun ‘’değişime öncülük etmek istiyorum ama bunu siz duyurursanız çok daha isabetli olur’’ diyerek süreci sorunsuz atlatmaya çalışan İmamoğlu’na Kılıçdaroğlu’ndan ‘’koltuğa yapışacak biri değilim’’ cevabı aldığını ama daha sonrasında açıklanan MYK listelerinde istediğini alamayan İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun arasındaki gerilimin arttığını belirtti.

Dünkü toplantının detaylarıyla alakalı da Saymaz, İmamoğlu’nun değişim talebini tekrarladığını Kılıçdaroğlu’nun da çalışma getirin bakalım dediğini aktardı.

İMAMOĞLU, ERDOĞAN’SA ABDULLAH GÜL KİM OLACAK?

İsmail Saymaz, İmamoğlu için ‘’Bir senaryoya göre ‘değişimi' kadro hareketi olarak tasarlıyor. Liderliği İmamoğlu yaparken, CHP'nin genel başkanlığını başka isim üstlenebilir. Bu senaryo AK Parti'nin kuruluşundaki Erdoğan- Gül formülünü andırıyor. Ancak İmamoğlu'nun Gül'ü kim olacak, o belli değil. Özgür Özel mi dediniz? Hiç sanmıyorum.’’ şeklinde ifadesiyle İmamoğlu’nun yol haritasının belirsizliğinden de bahsediyor.

Önümüzdeki hafta bir kez daha bu isimlerin görüşeceğini ama görüntünün Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere lider olarak gitmesi şeklinde olduğunu belirten İsmail Saymaz’ın yazısının tamamı için tıklayınız:

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.