Kemal Kılıçdaroğlu için hapis ve siyasi yasak talebi!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davada, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu için hapis ve siyasi yasak talebi!
Yayınlanma:

Kılıçdaroğlu'nun, yargı mensuplarına yönelik eleştirilerinin ifade özgürlüğünü aştığı savunularak, "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan yargılanacağı belirtildi.

HAPİS VE SİYASİ YASAK TALEBİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu'nun mahkeme heyetine yönelik sözlerinin, eleştiri sınırlarını aştığı ve suç teşkil ettiği iddia edildi. Bu suçlamalar çerçevesinde Kılıçdaroğlu için 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Dava, yakın tarihlerde İstanbul'da görülecek.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ AŞTI"

Savcılık, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu açıklamalarıyla ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini belirterek, hakaret içerdiğini savundu. Zincirleme hakaret suçlamasıyla açılan davanın, kamuoyunda geniş yankı bulması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun savunması ise henüz netleşmedi, ancak CHP cephesinden siyasi baskı ve yargı bağımsızlığına dair eleştiriler gelebileceği düşünülüyor.

ARKA PLAN: ENİS BERBEROĞLU DAVASI

Dava, eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasındaki yargılama sürecine dayanıyor. Berberoğlu, durdurulan MİT TIR'larına ait gizli görüntüleri, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmış ve 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kılıçdaroğlu'nun, bu yargılama sürecinde mahkeme heyetine yönelik eleştirilerde bulunması, davanın temelini oluşturuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.