Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun değişim çağrısına yanıt verdi!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisine ''değişim'' çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu hakkında canlı yayında konuştu. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun CHP liderliği konusunda önündeki kapıları kapattı.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun değişim çağrısına yanıt verdi!
Yayınlanma:

CHP genel başkanlığı ile ilgili gündem devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında flaş açıklamalar yaptı. İmamoğlu'nun kendisine değişim çağrısı yapması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, ''Halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Benim bunu dillendirmem kadar doğal ne olabilir. Halk sizi seçti İstanbul'a, Ankara'ya, Adana'ya... Siz buraları bırakın başka işlerle uğraşın; olmaz... Siyasetin temeline aykırıdır bu" ifadelerini kullandı.

AÇIK KAPI BIRAKMADI

Sözcü TV canlı yayınına katılarak sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu'nun yaptığı çağrı soruldu. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi gerektiğini söyleyerek İmamoğlu'na CHP Genel Başkanlığı'na giden yolu bir kez daha kapattı.

Kılıçdaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Değişim çağrısı gayet güzel bir çağrı. Ben değişime karşıyım diyebilir misiniz? Hayatın kendisi değişim üzerine inşa edilmiştir. Siz değişim talebinde bulunuyorsunuz, bu değişim olacak zaten, bugün olmazsa yarın. Partilerin kendi kurultaylarını yapmaları, üyelerini seçmelerini, bunlar hayatın değişiminin bir gereğidir. Bizim cinsiyet kotamız var, gençlik kotamız var. Bu değişim, belli bir zaman dilimi içinde oluyor. Değişimin kendi içinde evreleri var. Değişim talebi olabilir.

''SİZ BURALARI BIRAKIN BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞIN''

''Belediye Başkanları seçildikleri beldeye hizmet etmek zorundalar, birinci öncelikleri budur. Halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Benim bunu dillendirmem kadar doğal ne olabilir. Halk sizi seçti İstanbul'a, Ankara'ya, Adana'ya... Siz buraları bırakın başka işlerle uğraşın; olmaz... Siyasetin temeline aykırıdır bu. Şu anlama gelmesin, siyaset yapmasın anlamına gelmiyor. Öncelik budur.''

''BEN CHP GENEL BAŞKANI OLARAK İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'İN NE OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM.''

''İstanbullu, Ankaralı seni seçti, buralara hizmet edin diye. İşin doğası gereği kuralı da budur. Sadece orada kalın hiçbir iş yapmayın olmaz. Genel siyasetin içinde de yer alabilirler. Ben CHP Genel Başkanı olarak İstanbul Büyükşehir'in ne olması gerektiğini düşünmek zorundayım. Yeni bir CHP'li tarafından yönetilmesi gerekir. Şu anda CHP'li tarafından yönetilmezse bu bizim için ciddi bir sorun olur. Kazandığımız bir Büyükşehir Belediyesi'ni başka bir partiye neden verelim? İmamoğlu aday olabilir. Arkadaşlar olabilirler, neden oluyorsunuz demem. Ben İstanbul sorununun çözülmesini isterim."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.