Kırşehirli eğitimciler iftarda buluştu

Kırşehirli Eğitimciler Derneği bu yıl ilkini düzenlediği iftar programında Kırşehirli eğitimcileri buluşturdu.

Kırşehirli eğitimciler iftarda buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’daki Kırşehirli eğitimcileri iftar programında buluşturan Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, “Ahi Evran, Yunus Emre, Aşıkpaşa, Cacabey gibi kültür zenginliklerimizin yanında Kırşehir’in eğitimde bir marka olduğu bilinmektedir” dedi.

iftar-002.jpg

Kırşehirli Eğitimciler Derneği bu yıl ilkini düzenlediği iftar programında Kırşehirli eğitimcileri buluşturdu. Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen programa AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, Beypazarı Kaymakamı Can Aksoy, Kırşehirli Eğitimciler Derneği (KIREDER) Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç ve Başkan Yardımcısı Cevdet Vural, Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Çetin ve Federasyon Genel Sekreteri Hüseyin Ata, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği başkanı Cengiz Şahin, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ziya Merdan, farklı üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri, genel müdürler, milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri ve çok sayıda Kırşehirli eğitimci katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı okunan dua ile devam etti.

kirsehirli-egitimciler6-001.jpg

ANKARA’DA KIRŞEHİRLİ POTANSİYELİMİZ YÜKSEK

AK Parti Ankara milletvekili Hacı Turan, “Sayın milletvekilimiz, çok değerli kaymakamımız, Kırşehir Eğitimciler Derneği’nin başkanı ve çok değerli dostlar hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bu mübarek Ramazan ayında hasbihallerin ve duaların zirvede olduğu bir aydır. Ankara’da ciddi anlamda Kırşehirli potansiyeli var. Vakıf ve derneklerimiz var, bu derneklerimizin çatı kuruluşu da Kırşehirli Dernekler Federasyonudur. Vizyonu ve misyonuyla biz Kırşehirlileri en güzel şekilde temsil ediyor. Biz ayrıca iş adamlarını da bir araya getirecek bir yapılanma oluşturalım. Çünkü gerçekten Ankara’da ciddi anlamda Kırşehirli işadamı potansiyeli var. Ankara milletvekili olduktan sonra sahalarda ben bunu gördüm. Arkadaşlarımızda “40 fikir bir fayda” adında güzel bir oluşum içine girdiler ve bende zaman zaman kendilerine destek veriyorum. İnşallah ilerleyen zamanlarda çok ciddi bir potansiyele ulaşacaklarını ümit ediyorum. Kırşehir eğitimde bir markadır. Ben de bir eğitimci olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın komisyonunda çalıştım. Gerçekten burada çok değerli eğitimci arkadaşlarım var. Kırşehir’in eğitimde belli bir noktaya gelmesinde çok büyük destekler verdiler. Ankara’da bunun eksikliği vardı ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği’ni kurarak bu eksik yanımız tamamlanmış oldu. Uzun yıllardır üniversite sınavı başarısında Kırşehirli olarak ilk dördüncü sıralardayız. Hizmetlerimizi Ankara’da yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kaybolan bir nesil olmak istemiyoruz. Üniversitemizde okuyan Kırşehirli gençlerimiz var. Bu gençlerimizle birebir ilgilenmemiz gerekiyor. Burada da siz eğitimcilerimize görev düşüyor. Hep beraber doğduğumuz ile destek vermek zorundayız. Özümüzü kaybetmemiz gerekiyor.  Kırşehir ilimize her zaman destek verelim ve kültürümüzü yaşatalım hep birlikte inşallah diyerek afiyet olsun” dedi.

kirsehirli-egitimciler5.jpg

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

AK Parti Ankara milletvekili Prof. Dr. Arife Polat Düzgün de konuşmasında, “Saygıdeğer misafirlerimiz hepiniz hoşgeldiniz. Yeni derneğimizin kurucu üyelerini kutluyorum. Kırşehir’imizin eğitim seviyesinin yüksek olduğunu gittiğim her yerde görüyorum. Girdiğim ortamlarda en az iki Kırşehirli oluyor. İlkokuldan beri gittiğim her yerde Kırşehirli var mı diye soruyorum. O yüzden iyi ki varsınız ve bizi, sizler yetiştirdiniz. Bizlerde sizin gibi aynı ahlak ile devam ediyoruz. Bize Kırşehirli olarak gelen herkese kapımız açık, yeter ki eğitimci olarak gelsinler. Bizde onları elimizin üstünde tutmaya hazırız. Biliyorsunuz ki Ankara milletvekili olarak buradayım ve her zaman sizleri ağılamaktan onur duyarım. Herkese afiyet olsun” şeklinde konuştu.

canaksoy.jpg

BEYPAZARI’NA BEKLİYORUM

Davetliler arasında yer alan Beypazarı Kaymakamı Can Aksoy da konuşmasında şunları söyledi, “Sayın milletvekillerim, sayın başkan ve değerli misafirler bende sizleri saygı ile selamlıyorum. Bu iftar programında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben Ankara Keçiören’de doğdum ve büyüdüm. Yaklaşık 14 yıldır da memleketimizin sekiz farklı noktasında görev alma şansına nail oldum. Bu sekiz bölgede ilk başta gördüğüm Kırşehir’in eğitimdeki başarısıydı. Türkiye’nin her yerinde Kırşehir’in eğitim sınav başarıları dillere destan bir şekilde bizlere eşlik etti. Bu anlamda başta sizler olmak üzere bütün eğitimcilere bu konudaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yolu düşen herkesi de Beypazarı’na bekliyoruz ve herkese afiyet olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

kirsehirli-egitimciler2.jpg

KIRŞEHİR MARKADIR

Gecenin ev sahipliğini yapan Kırşehirli Eğitimciler Derneği (KIREDER) Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç iftar programına katılan davetlilere seslenerek şunları söyledi, “Ahi Evran, Yunus Emre, Aşıkpaşa, Cacabey gibi kültür zenginliklerimizin yanında Kırşehir’in eğitimde bir marka olduğu bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, yasaları, diğer mevzuatları kapsamında ve Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda eğitim, kültür ve sosyal alanlarda üyelerin gelişmesine yardımcı olmak ve bu amaçla her türlü çalışmayı yapmak, ülkemizde eğitim alanında yaşanan sorunları tespit ve çözüm önerileri üretmek amacı ile kısa adı KIREDER olan Kırşehir Eğitimciler Derneği kurulmuştur.

BİLİMSEL PROJELER GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Derneğimiz, öncelikle eğitim, kültürel, turizm ve altyapı geliştirme amacı ile yurt içindeki ve yurtdışındaki bilim insanları ile bilimsel projeler geliştirmeyi planlamaktadır” diyen Başkan Kılıç, “Bu projeler Kırşehir ile ilgili olmak üzere Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte planlanması düşünülmektedir. Derneğimiz diğer illerdeki eğitimciler için temsilcilikler açılarak daha geniş alanda faaliyet göstermesi planlanmaktadır. Kırşehirli eğitimci olan Ankara Milletvekilimiz Sayın Hacı Turan ve Sayın Arife Polat Düzgün, Beypazarı Kaymakamı Sayın Can Aksoy, farklı üniversitelerde görev yapmakta olan öğretim üyeleri, genel müdürler, milli eğitim müdürleri, okul yöneticilerimiz ve Kırşehirli eğitimcilerimizden oluşan misafirlerimizin destekleri ile güzel ve başarılı çalışmalar yapılabilecektir. Derneğimizin ilk faaliyeti olan bu iftar yemeğimize teşrifleriniz bizleri onurlanmıştır. Çalışmalarımızda bizim için güç kaynağı olacaktır. Hepinize saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

kirsehirli-egitimciler3.jpg

EĞİTİMCİLER EĞİTİMİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Ata da konuşmasında, “Çok değerli konuklarımız bu mübarek Ramazan ayında sizleri Kırşehirli Dernekler Federasyonu adına saygıyla selamlıyorum. Kırşehirli Dernekler Federasyonu 2003 yılında 6 dernek ile kuruldu.  Federasyonumuz şu anda 53 dernek olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ankara’da olmazsa olmazımız eğitimciler derneğimizdir. Biliyorsunuz bürokraside en çok insanımızın olduğu yer eğitimci camiasıdır. Kuruluş olarak köy, kasaba, ilçe, Türkiye genelinden derneklerimize üye olan arkadaşlarımızı federasyon olarak sizleri buluşturmakla görevliyiz. Hepimiz birlikte bir noktada buluşmaya gayret ediyoruz. Sayın vekillerimle, iş dünyamızla, bürokrasimizle hep beraber STK olarak birlikte hareket etmeye gayret ediyoruz. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Hilmi Gökçınar’ın şehir dışında olması nedeni ile federasyonumuzu ben temsil ediyorum ve başkanımızın selamlarını size iletmek istiyorum ve hepinize afiyet olsun diliyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

kirsehirli-egitimciler4.jpg

KIRŞEHİR’DE DE SEMİNER YAPMAYI ÇOK İSTİYORUZ

İftar programında bir konuşma yapan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği başkanı Cengiz Şahin de şu ifadelere yer verdi, “Sayın vekillerim ve çok değerli misafirler hepiniz saygıyla selamlıyorum. Ulusal Eğitim Dernekleri Genel Başkan Yardımcısıyım. Bu derneğin yaklaşık bir yıldır başkan yardımcılığını yapıyorum. Eğitimle ilgili çeşitli seminerler ve panelleri düzenliyoruz. Bu tarz seminer toplantılarımız farklı illerde ilerleyen günlerde de yapacağız. İnşallah ilerleyen zamanlarda Kırşehir’de böylesine güzel ve anlamlı seminerleri Kırşehir’de de yapmak nasip olur. Biz Kırşehirliyiz ve Kırşehirli dernekler bir araya gelmiş ve Kırşehir’e hizmet etmek için çabalıyoruz. Kırşehirliler olarak eğitime büyük önem veriyoruz ve elimizden gelen desteği her zaman vermeye hazırız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

kirsehirli-egitimciler.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.