Kürşad Zorlu'dan Anayasa Mahkemesi'nin kararına tepki

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganları ifade özgürlüğü sayan Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösterdi. Zorlu, "Anayasa Mahkemesi, Türk milletinin vicdanen kabul edemeyeceği bir karara imza atmıştır" ifadelerini kullandı.

Kürşad Zorlu'dan Anayasa Mahkemesi'nin kararına tepki
Yayınlanma:

Anayasa Mahkemesi (AYM), Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganları 'ifade özgürlüğü' kapsamında saydı.

AYM'nin tepki çeken kararının ardından İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'dan açıklama geldi. Zorlu, Anayasa Mahkemesi'nin Türk milletinin vicdanen kabul edemeyeceği bir karara imza attığını söyledi.

"İLK DERECE MAHKEMENİN KARARI AÇIK VE DELİLLERİYLE SABİT"

Zorlu, "Mahkeme, 2014 yılı Mayıs ayında sınırdaki karakol inşaatlarını protesto amacıyla Diyarbakır'ın Lice ilçesinde “PKK Halktır, Halk Burada" "Yaşasın Başkan Apo" şeklinde sloganlar atan kişinin “terör örgütü propagandası yapma suçundan” aldığı 6000 TL adli para cezasının ifade özgürlüğü kapsamında ele alınması gerektiğine karar vermiştir. Oysa ilk derece mahkemesinin kararı çok açık ve delilleriyle sabittir" dedi.

KARŞI OY VEREN AYM ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Kürşad Zorlu, Anayasa Mahkemesi'nin kararına karşı oy kullanan Mahkeme üyeleri Yıldız Seferinoğlu ve Ömer Çınar’a teşekkür etti. Zorlu, "Seferinoğlu ve Çınar'ı kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.