Ünlü Siyasetçi Lütfullah Kayalar İYİ Parti adayı oldu!

Lütfullah Kayalar kimdir? İşte merak edilen o aday! Lütfullah Kayalar nereli ve kaç yaşında?

Ünlü Siyasetçi Lütfullah Kayalar İYİ Parti adayı oldu!
Yayınlanma:

Lütfullah Kayalar kimdir? 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken vatandaşlar parti adaylarını araştırmaya başladı. İYİ Parti adayı olan Lütfullah Kayalar kimdir? sorusu ise merak edilenler arasında. Peki, İYİ Parti adayı Lütfullah Kayalar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

LÜTFULLAH KAYALAR KİMDİR?

Lütfullah Kayalar ilkokulu Namık Kemal İlkokulu'nda, ortaokulu Yozgat Merkez Ortaokulu'nda ve liseyi Ankara Aydınlık Evler Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra ODTÜ'ye kısa bir süre devam ettikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Avukatlık yaptığı dönemde aynı zamanda Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı görevini de üstlenen Kayalar, siyasi kariyerine 1983 yılında Anavatan Partisi'nin Ankara İl Örgütü Kurucusu olarak başladı ve Yozgat milletvekili seçildi. XVII., XVIII., XIX., XX. ve XXI. Dönemlerde Yozgat Milletvekili olarak görev yaptı ve ayrıca TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği, TBMM KİT Komisyon Başkanlığı, Tarım Orman ve Köy İşleri ve Maliye Bakanlıkları gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, AGİT Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu üyesiydi.

Lütfullah Kayalar, Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığı sırasında Türkiye'nin en büyük yeşil kuşak projesi ile "Şehirde ne varsa köyde de olacak" sloganı ile Türkiye genelinde büyük bir yapılandırma hareketi başlattı.

Kayalar, ANAP'ın 2007 Genel Seçime girmemesi üzerine CHP'den aday oldu ancak seçilemedi. 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Yozgat'tan bağımsız milletvekili adayı oldu yüzde 11,47 oranında oy aldı ancak seçilemedi. Hâlen hukukçu olarak danışmanlık görevini sürdürüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.