Milyonlarca seçmenin beklediği haber: Oyumu hangi sandıkta kullanacağım?

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde oy kullanma hakkına sahip 60 milyon 697 bin 843 kişinin nerede ve hangi numaralı sandıkta oy kullanacaklarını e-devlet sistemi üzerinden görülebilecek.

Milyonlarca seçmenin beklediği haber: Oyumu hangi sandıkta kullanacağım?
Yayınlanma:

YSK, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmenlerin oy kullanacakları sandık bilgilerini e-Devlet üzerinden ilan etti. Seçmenler, "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" bölümüne kimlik bilgileri ve şifreleriyle giriş yaparak, oy kullanacakları yer ve sandık numarası bilgilerini öğrenebilirler. YSK Başkanı Yener, toplam seçmen sayısının 64 milyon 113 bin 941 olduğunu belirtti.

İKİNCİ TUR SEÇİMLERİ 28 MAYIS'TA

YSK tarafından açıklanan sandık bilgileri, Cumhurbaşkanı Seçimi'nde herhangi bir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması durumunda, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçiminde de geçerli olacaktır.

OY KULLANILACAK SANDIKLAR VE SANDIK NUMARALARI

Seçmenler, e-Devlet uygulamasında kimlik bilgileri ve şifreleriyle giriş yaparak, "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" kısmından oy kullanacakları yerleri ve sandık bilgilerini öğrenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.