Muharrem İnce'ye oy verebilecek miyiz?

Muharrem şok bir kara ile cumhurbaşkanlığı adaylıktan ayrıldı. Neden adaylıktan çekildi? Muharrem İnce'ye verilen oylar geçerli olacak mı? İşte detaylar haberimizde...

Muharrem İnce'ye oy verebilecek miyiz?
Yayınlanma:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesi ile birlikte kafalarda Muharrem İnceye oy verilip verilemeyeceği veya Muharrem İnce'ye verilen oylar geçerli olacak mı? gibi sorular mevcut.

İYİ PARTİ YÜKSEK SEÇİM KURULU TEMSİLCİSİ AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili olarak, "Bir adayın seçimden çekilmesi durumunda ne olur?" sorusuna açıklık getirdi. Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, oy pusulasının değiştirilmeyeceğini ve çekilen adayın aldığı oyların geçersiz sayılmayacağını belirtti.

screenshot-1-002-001.jpg

Öztürk ayrıca, çekilen adayın yüzde 50+1 oy oranını alması durumunda, ikinci turda diğer adaylar arasında bir seçim yapılacağını ve seçimlerin bu iki aday arasında gerçekleşeceğini söyledi. Bu durumda, 2. turda kalan iki adayın ikinci turda yarışacakları ve seçimin bu iki aday arasında tamamlanacağı belirtildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.