Müsavat Dervişoğlu'ndan kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına tepki gösterdi. Dervişoğlu, "Bu kötülüklere karşı sesimizi yükseltmek zorundayız" dedi.

Müsavat Dervişoğlu'ndan kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına tepki
Yayınlanma:

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

Kadın cinayetleri ve çocuk istismarına tepki gösteren Dervişoğlu, "Suçlular, mevcut düzenin sunduğu müsamahadan cesaret buluyor. Ceza sistemimizdeki hafifletici sebepler, iyi hal indirimleri, yetersiz denetimler, adeta suça davetiye çıkarıyor. Suç işleyenler, her seferinde daha da cesaretleniyor. Biz de bu kötülüklere karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Bu milletin vicdanı sessiz kalamaz, kalmayacak" dedi.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kadın cinayetleri, taciz, çocuk istismarları. Son yıllarda bu vakaların artışı, hepimizin yüreğinde tarifsiz bir acı bırakıyor. Her iki günde bir en az üç kadın cinayeti ya da şüpheli kadın ölümü yaşanıyor. Bu sayı, sadece bir istatistik değil, adaletin suskun kaldığı her an yitip giden canların trajedisidir.

Türkiye yeniden adalet arayan, haksızlıklara karşı duran, konuşan bir ülke olacak. Türkiye, unutmayan Türkiye'dir. Çocuk istismarına 'Bir kereden bir şey olmaz' diyenleri unutmayacağız. 'Kadın herkes içinde kahkaha atmayacak, iffetli olacak' diyenleri unutmayacağız. 'Kadın ve erkek eşit olamaz, bu fıtrata aykırıdır' diyenleri unutmayacağız. Türk kadını için 'evinin süsü' diyenleri, kadın çalışmayı tercih ederek fuhuşa hazırlık yapmış oluyor diyenleri de unutmayacağız. Ve 'Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur' diyen zihniyetin karşısında duracağız."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.