Nihat Yeşil: Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün mirasıdır

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “55 bin 540 dekar olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 2015 yılı sonunda 33 bin 256 dekara gerileyerek her geçen gün topraklarının parçalandığını” söyledi.

Nihat Yeşil: Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk’ün mirasıdır
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “55 bin 540 dekar olan Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 2015 yılı sonunda 33 bin 256 dekara gerileyerek her geçen gün topraklarının parçalandığını” söyledi. Konuyu TBMM’ye taşıyarak; Çevre Şehircilik Bakanlığına soru önergesi veren Yeşil, “Çiftlik arazisi, geçtiğimiz yıllarda yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Millet Camii ile Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptırılan Ankapark projesi gibi çok sayıda projeyle yapılaşmaya açılmıştır. Çiftlik arazileri, Medipol Üniversitesi gibi çok sayıda kuruma tahsis edildiği kamuoyuna yansımıştır” dedi.

ARAZİ, ASKERİ ALAN STATÜSÜNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

CHP’li Yeşil verdiği soru önergesinde; Atatürk Orman Çiftliği’nin 1925 yılında yaklaşık 55 bin 540 dekar olan arazisinin 2015 yılı sonunda 33 bin 256 dekara gerilediği söyledi. Atatürk Orman Çiftliği’nin Atatürk’ün mirası niteliği taşımasının altını çizen Yeşil, şunları söyledi, “Ankara Valiliği’ne bağlı Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, “Atatürk Orman Çiftliği arazisi olan birinci derece doğal ve tarihi sit alanı içerisinde yer alan 250 bin metrekarelik alana ilişkin” koruma amaçlı imar planı değişikliğinin askıya çıkarıldığını belirterek alanın askeri alan statüsüne dönüştürüldüğü açıklanmıştır. Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması için TBMM’ye soru önergesi verdik. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

İŞTE O SORU ÖNERGESİ

Yeşil’in Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesi ise şöyle, “Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararlarına rağmen, Çiftlik arazisinin kaç hektarlık alanı imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılmıştır, kaç hektarlık alanı açılmamıştır, ne kadarlık alan üzerinde imar değişikliği ile planlama çalışması devam etmektedir? Atatürk Orman Çiftliği arazileri, hangi kamu kuruluşlarına ve özel şirketlere kiralanmıştır? Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan çiftlik arazisinin koruma amaçlı imar planı hangi kamu yararına dayandırılarak askıya alınmıştır? Atatürk Orman Çiftliği arazisinin, bir kısmının askeri alan statüsüne dönüştürülerek koruma vasfının sonlandırılması hangi hukuki gerekçeye dayandırılarak yapılaşmanın yolu açılmaktadır?  Atatürk Orman Çiftliği’nin verimli tarım arazilerinde, imar değişikliği yapılması için Tarım Orman Bakanlığı’ndan görüş alınmış mıdır?”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.