Özel: Yereldeki başarı iktidar yolunu açacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li belediyelerin başarılarının iktidar yolunu açacağını belirterek “İnançla, özgüven ile CHP'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu partinin Cumhuriyet'in ikinci yüz yılının ilk genel seçimlerinde iktidar olacağına inanıyorum." dedi. Özel, CHP’li belediyelerin de periyodik olarak denetleneceğini açıkladı.

Özel: Yereldeki başarı iktidar yolunu açacak
Yayınlanma:
Güncelleme:

HABER: SAMİ GÖKÇE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelerin başarılarının iktidar yolunu açacağını söyledi. Özel, “Ben Cumhuriyet'in ikinci yüz yılının ilk seçimlerinde bu partinin birinci parti olmasının verdiği güçle, inançla, özgüven ile CHP'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu partinin Cumhuriyet'in ikinci yüz yılının ilk genel seçimlerinde iktidar olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Özgür Özel, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde, Sosyal Demokrasi Derneğinin Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) ile ortak düzenlenen "21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik" panelinde yaptığı konuşmada seçimden sonra “değişim” sürecini başlattıklarına ve başarının değişerek, tartışarak, kimseyi dışlamadan, vefasızlık etmeden kendilerinden bekleneni yaparak, özeleştiri yaparak ilerlenmesi gerektiğini tartıştıklarını ve hayata geçirdiklerini söyledi.

"BELEDİYELER DENETLENECEK"

Kazandıkları belediyelerin alanında uzman kişiler tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından periyodik aralıklarla denetleneceğini anlatan Özel , büyükşehirlerin ve büyük ilçe belediyelerinin 3 ayda bir, iller ve ilçeler için 6 ay, beldelerde de yılda bir kez ölçme ve değerlendirmeye tabii tutulacaklarını ve vatandaş memnuniyetini kendi karnelerinden takip edeceklerini ifade etti.

“BAŞARI İKTİDAR YOLUNU AÇACAK”

Belediyelerde grafiği yukarı doğru gidenlerin, yönetirken şeffaf, adil olanların ve bu yaptıkları kamuoyu tarafından teveccühle karşılananların şüphesiz görevlerine devam edeceğini anlatan özel, şöyle devam etti:

"Bu süreç, eninde sonunda başarıya ulaşmak zorundadır. Kişisel kibir, ihtiras, kurumsal çatışmalar ve her türlü bahane, başarının önünde engeldir ve bu partinin başarıya kilitlenmiş yönetim iradesi tarafından tasfiye edilecektir. Birlikte yürüyenler, kol kola girenler, eleştirenler, kendini geliştirenler, öz eleştiriye değer verenler, kibri değil alçak gönüllülüğü benimseyenler, makamdan güç alan değil aksine makama güç veren, bu gücü halka iletebilenler bu yürüyüşün olmazsa olmaz bileşenleridir.

Ben Cumhuriyet'in ikinci yüz yılının ilk seçimlerinde bu partinin birinci parti olmasının verdiği güçle, inançla, özgüven ile CHP'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu partinin Cumhuriyet'in ikinci yüz yılının ilk genel seçimlerinde iktidar olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

adsiz-tasarim-2024-05-30t143335-601.jpg

“GÖREVDEN ALMAK SORGULAMAK DEĞİL”

CHP Lideri paneldeki konuşmanın ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, gündeme ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede Olcay Kılavuz'un MHP'deki danışmanlık görevinin sona ermesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

Özel, "Elinde bilgi ve belge olan biri var, İçişleri Bakanı. O da CHP'ye değil MHP'ye gidiyor. Görüşmeden sonra MHP'nin önceki dönem milletvekili ve bu seçimde de dördüncü sıradan milletvekili adayı olan birisi grup danışmanıyken görevine son veriliyor. Elinde bilgi ve belgesi olan birisi hangi partiye gidiyor, o partide hangi işlemler yapılıyor ve neler konuşuluyor, nelerin konuşulmasına engel olunuyor? Oraya bakmak lazım. MHP'nin içindeki bazı odaklar, CHP ile kavga etmek istiyorlar. Çünkü MHP, CHP ile kavga etmediğinde içeride bir sorun daha görünür oluyor. Onlar bir düşman yaratmak, kavga etmek ve ilgiyi oraya toplamaya çalışıyorlar." diye konuştu.

“CENAZEYİ YERDE BIRAKAN ANLAYIŞLA MÜCADELE EDİYORUM”

Özel, Sinan Ateş soruşturmasının takipçisi olacağını da kaydederek şunları ifade etti:

"O cinayetin üstünü sadece bir ittifak ya da bir partinin içi karışmasın, tartışmalar olmasın diye o cenazeyi yerde bırakan anlayışla ben mücadele ediyorum. Benimle kavga ederek sorumluluklarını gizleyemezler. Bir büyük camiayı, bir partiyi bütün olarak töhmet altında bırakmamak için o partideki konuyla ilişkili kim varsa hesap vermelidir. Bundan birkaç ay önce geçmiş dönem milletvekilinin adı anıldığında da buna kumpas diyorlardı. Dün Sayın Yerlikaya'nın ziyaretinden sonra veya evvelsi gün, görevden alma gerçekleşti. Görevden alma partinin grup danışmanlığı görevine son verme, bir hesap sorma biçimi değildir. Hesabı hepimiz adına mahkemeler sorar."

"HSK HAREKETE GEÇMELİ”

İzmir'de görevli bir hakimin odasında uzun namlulu silahlarla çektirdiği fotoğraflara ilişkin iddialara ilişkin soruya da cevap veren Özgür Özel, “Fotoğraf, Türkiye'nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir. Türkiye'de elbette tüm yargı mensuplarını töhmet altında bırakmak istemeyiz. Görünen o ki sadece aldıkları maaş ile yetinmiyorlar. Altındaki Türkiye'de satılan en pahalı araba, ki sorulan soruya 'borsada kazandım' demiş. 'Hakim maaşıyla bunu nasıl aldın?' diye sorulduğunda, 'Borsa oynuyorum, orada kazandım' demiş. O araba Türkiye'de satılan en pahalı arabadır.” dedi.

Hakimin uzun namlulu silahlar dahil birilerinden aldıkları talimatı yerine getirerek, birileri adına orantısız, kanunsuz ve anayasa dışı güç kullanarak bu gücün sarhoşluğu ile altlarında pahalı arabaları, arkalarında uzun namlulu silahları ile meydan okuduklarını dile getiren Özel, şunları söyledi:

“Bu görüntü bir demokrasi görüntüsü değildir. Bu bir başkaldırı meselesidir. Orada başını kaldıran, onun başını okşayanlardan cesaret alan bir kifayetsiz muhteristir. Bir gün daha o koltukta oturursa, bir gün daha Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlatılmazsa, o orada oturdukça Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, nasıl kendi koltuğunda oturacaktır? O yüzden bir an önce HSK'nin harekete geçmesi, gereğini yapması gerekiyor. Hiçbir şey için değil sadece karaya vurmuş denizyıldızlarından bir tanesini denize geriye atmak için. Öyle fotoğrafından ve altındaki arabasından haberdar olmadığımız onlarca, yüzlerce şımarık var, onları şımartan, bu hukuk devletini ortadan kaldıran anlayıştır."

 Özel Haberler Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.