Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'la 3 saat görüştü: Bu sorun çözülecekse önce demokratikleşmeye önem vermeliyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Özgür Özel, Selahattin Demirtaş'la 3 saat görüştü: Bu sorun çözülecekse önce demokratikleşmeye önem vermeliyiz
Yayınlanma:

Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Özel, Türkiye’nin sorunları aşabilmesi için tüm aktörlerin değerli olduğunu vurguladı.

Özel, "Türkiye bir sorunu çözecekse, geride bırakılacaksa, silahlar bırakılacaksa, analar ağlamayacaksa, önce demokratikleşmeye önem vermeliyiz" ifadelerini kullandı. Demirtaş’ın öneminin altını çizen Özel, "Kimse kişisel veya siyasi çıkarlar üzerinden hesap yapmamalıdır. Ulusal çıkarlar, 86 milyonun çıkarı gözetilmelidir" şeklinde konuştu. Özel, Türkiye’nin çıkarları için herkesin ortak bir amaçla hareket etmesi gerektiğini belirtti.

FETÖ İLE MÜCADELEDE TETİKTE OLUNMALI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, "Fetullah Gülen, ardında çok acı, kötülük ve ihanet bıraktı" dedi. Özel, "O gidince bir şey bitiyor diye düşünülmesin, çünkü geride büyük bir sermaye ve siyasi güç bıraktı. Bu sinsi örgüte karşı herkes tetikte olmalıdır" uyarısında bulundu.

YENİDOĞAN ÇETESİNE YENİ YAKLAŞIM

Türkiye’yi sarsan yenidoğan çetesiyle ilgili de konuşan Özel, sağlık sektöründeki ihanetlere dikkat çekti. "Hastanelerin ruhsat iptaliyle, tabelasının önüne naylon çekmekle bu iş olmaz" diyen Özel, "Fetullah Gülen cemaatine ait hastaneleri kamulaştırmalıyız. Hastanelerdeki hizmetin devamlılığı açısından devlet hastanesi olarak atamaların yapılması gerekir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, hasta ve yakınlarının hayatıyla oynayanların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.