Polisin silah kullanma yetkisi Meclis gündemine taşındı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, son dönemde polislere yönelik artan saldırı olayları ve silah kullanma yetkisini Meclis gündemine taşıdı. Zorlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Polisin silah kullanma yetkisi Meclis gündemine taşındı
Yayınlanma:

Polislere yönelik saldırılar arttı. Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesinin ardından, İstanbul ve Konya'da polislere bıçaklı saldırılar düzenlendi. Son dönemde artış gösteren olayların ardından İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu harekete geçti.

Zorlu, polislerin silah kullanma yetkisi ve saldırıları Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Kürşad Zorlu, "Bu önergeyi milletimizin huzur ve güvenliği için çok önemli buluyorum" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞIMIZIN GÜVENLİK ALGISINI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Polislerin yaşama hakkı tehlikeye girdiğinde karşıdaki suçluya silahlı müdahale hakkı bulunduğunu belirten Kürşad Zorlu, "Kamuyouna yansıyan çeşitli olaylarda polisimizin karşı müdahalede bulunmaması sebebiyle ağır yaralanma ve can kayıplarımızın yaşandığı anlaşılmaktadır. Bu durum vatandaşımızın güvenlik algısına da olumsuz etki etmektedir." dedi.

Zorlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şu 6 soruyu yöneltti:

  1. Son 5 yıllık dönemde emniyet kuvvetlerimizin müdahale ettiği olaylarda bıçak, silah vb yollarla yaralanan veya şehit düşen emniyet mensubu sayımız nedir?
  2. Bunların yıllara ve olay türüne göre dağılımı nedir?
  3. Son 5 yılda emniyet kuvvetlerimizin olay anında ve meşru müdafa kapsamında silah kullandığı olay sayısı kaçtır?
  4. Söz konusu olaylara dayalı olarak hakkında soruşturma açılan emniyet mensubu sayımız kaçtır? Bunların yıllara ve olay türüne göre dağılımı nedir?
  5. Açılan soruşturmalarda kaç emniyet mensubumuz ceza almıştır?
  6. Emniyet mensuplarımızın anlık müdahale yeteneğini geliştirmek ve etkin hale getirmek için ne gibi tedbirler düşünülmektedir?

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.