Ümit Özdağ kimdir? Hakkında bilinmeyenler

Ümit Özdağ kimdir? Hakkında bilinmeyenler merak edildi. İşte detaylar…

Ümit Özdağ kimdir? Hakkında bilinmeyenler
Yayınlanma:

Ümit Özdağ, 3 Mart 1961 tarihinde Tokyo, Japonya'da doğmuştur. Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazardır. Eğitim hayatını Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders vermiştir. 2001 yılında profesörlük unvanını almıştır.

Özdağ, 1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni, 2003 yılında Diyanet Araştırmaları Merkezi'ni ve 2006 yılında 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurmuştur. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalar ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulunmuştur. Halen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

umit-ozdag-zafer-partisi-yhh4-cover.jpg

2006 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 8. Olağan Kongresi öncesinde genel başkanlık için adaylığını açıklamıştır. Ancak kongreden 2 gün önce parti yönetimi tarafından ihraç edilmesi nedeniyle aday olamamıştır. Daha sonra mahkeme kararıyla tekrar MHP üyesi olmuş ve Haziran ve Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP'nin Gaziantep 1. sıra adayı olarak seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak girmiştir.

14 Kasım 2015 tarihinde MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Ümit Özdağ, parti içinde daha fazla demokrasi talepleriyle 24 Şubat 2016 tarihinde bu görevinden istifa etmiştir. 9 Nisan 2016'da ise MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklamıştır. Ancak 20 Ekim 2016 tarihinde MHP Genel Merkezi tarafından parti tüzüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş ve 15 Kasım 2016 tarihinde parti üyeliğinden ihraç edilmiştir.

1681898581430-um.jpg

Ümit Özdağ'ın Alp adında 3 yaşında bir oğlu vardır. 2018 yılında İYİ Parti'ye katılan Özdağ, 27. dönem İYİ Parti İstanbul milletvekili adayı olmuştur. Ayrıca 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görev yapmıştır.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.