Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? Kaç yaşında? Nereden mezun?

Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasıyla yeni dönem bakanlıklar da belli oldu. Peki, Yılmaz Tunç kimdir, kaç yaşında? Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu?

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? Kaç yaşında? Nereden mezun?
Yayınlanma:

İşte Yılmaz Tunç’un hayatıyla ilgili bilgiler

Türkiye'nin 28. Dönem Adalet Bakanı seçilen Yılmaz Tunç, AK Parti eski Milletvekili, eski Adalet Komisyonu Başkanı ve Grup Başkanvekili. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yılmaz Tunç, Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamlamıştır.

1 Şubat 1971'de Bartın'ın Ulus ilçesinde doğan Yılmaz Tunç, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamlamıştır. Serbest avukatlık, Pendik Belediye Meclis Üyeliği, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, Sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve milletvekilliği görevlerinde bulunmuştur. Tunç aynı zamanda TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapmıştır, 2020-2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanı olmuştur.

Yılmaz Tunç’un babası emekli öğretmen, annesi ev hanımı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yılmaz Tunç, Ayşe Sena, Mustafa Furkan ve Hatice Nisa adında üç çocuk babası.

Yılmaz Tunç iyi derecede İngilizce biliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.