Yeni meclis başkanı ne zaman seçilecek, kim olacak, adaylar kimler?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başkanlık seçim süreci başlıyor. 28. dönem milletvekillerinin yemin törenini bitmesinin ardından meclise geçici başkanlığı en yaşlı milletvekili olan Devlet Bahçeli üstlenmişti.

Yeni meclis başkanı ne zaman seçilecek, kim olacak, adaylar kimler?
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başkanlık seçim süreci başlıyor. 28. dönem milletvekillerinin yemin törenini bitmesinin ardından meclise geçici başkanlığı en yaşlı milletvekili olan Devlet Bahçeli üstlendi. Meclis başkanlık seçim süreci kapsamında belirlenen adaylar için yapılacak oylama gizli olacak. Peki, Meclis yeni başkanı belli oldu mu? Yeni TBMM başkanı kim olacak? İşte detaylar…

TBMM’de yeni dönem resmen başladı. 3 Haziran Cumartesi günü yemin töreninde yeminlerini eden milletvekilleri görevlerine başladı. Meclis’te geçici başkanlığı yaşı en yüksek milletvekili olan Devlet Bahçeli üstlendi. Yeni meclis başkanı kim olacak? sorusu da oldukça merak konusu oldu. Peki, TBMM başkan adayları kimler, başkanlık seçimleri ne zaman yapılacak?

YENİ MECLİS (TBMM) BAŞKANI NE ZAMAN SEÇİLECEK, KİM OLACAK?

TBMM Genel Kurulu, 7 Haziran'da geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlığı'nda toplanacak. Yeni atanan kabine üyeleri ile milletvekili seçilen eski bakanlar, Genel Kurul'da yemin edecek. Daha sonra Meclis başkanlığı için siyasi partilerin gösterdikleri adayların seçimi yapılacak.

Ak Parti ve MHP, Numan Kurtulmuş’u aday olarak açıkladı

Dün TBMM Genel Sekreterliğine gelen Kurtulmuş, "Anayasa'nın 94. ve TBMM İç Tüzüğü’nün 10. maddesi uyarınca, 28. Dönem ilk devre Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına aday olmak istiyorum" yazılı dilekçesini, Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na verdi.

MUHALEFETİN ADAYI KİM

Muhalefet partilerinin kimi ya da kimleri aday yapacağı merak konusu olmuştu.

CHP’de Cumhur ittifakının adayının başkan olması neredeyse kesin olduğu için milletvekillerinin Meclis başkanlığına sürpriz bir isim aday olarak tercih edilebilir deniyordu bugün yapılacak seçim öncesinde o isim CHP'nin adayı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu.

İyi Parti’nin meclis başkanlığı için aday çıkartıp çıkartmayacağı belirsizken Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın’ın TBMM Başkan adaylığı için isimleri geçiyor.

YSP ADAYI TÜLAY HATİMOĞULLARI

Meclis Başkanlığı için Yeşil Sol Parti’nin adayı belli oldu. YSP, Meclis başkanlığı için Adana milletvekili Tülay Hatimoğulları’nı aday olarak belirlemişti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) de Hatay milletvekili Can Atalay'ı aday olarak belirledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.