1.Lig’in yenileri iddialı geliyor

1.Lig'in üç yeni takımı da bu ligde fazla oyalanmak istemiyor. Üçü de bir üst ligin hayalini kurmaya şimdiden başladı.

1.Lig’in yenileri iddialı geliyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Geçtiğimiz sezonu 2.Lig’de geçiren takımlardan üçü 1.Lig’e yükselme sevinci yaşadı. Yükselen üç takımın da en önemli özelliği uzun süredir bu ligi kovalamaları ve ekonomik olarak rakiplerine göre daha güçlü olmaları söylenebilir.

Amed Sportif, Esenler Erok ve Iğdır FK lige gelir gelmez transfer sezonunda da kendilerini hissettirmeye başladılar.

YILDIZ HOCA TRANSFERİ

Amed Sportif futbolcu transferine başlamadan kulübeyi güçlendirdi. Mesut Bakkal ile üst lige çıkan Amed, yeni sezon için Bakkal ile anlaşamadı. Hangi hocayı getirecekleri merak konusu olurken kısa sürede Mesut Bakkal’ın daha önce yanında yardımcısı olarak çalıştığı Ersun Yanal’ı bir alt lige getirmeyi başardılar. Süper Lig’de şampiyonluğu ve başarıları bulunan, aynı zamanda bir dönem milli takımda da çalışan Ersun Yanal yeniden sahalara dönme kararı aldı ve bu konuda tercihi de 1.lig oldu.

Kulübenizde Ersun Yanal varken futbolcu transferlerinde de sükse beklememek haksızlık olur. Amed Sportif’in Süper Lig apoletli birkaç oyuncu ile kadrosunu güçlendirmesi bekleniyor.

ANKARALI OLMAK İSTEYEN BİR DOĞU ANADOLU TAKIMI

Iğdır FK’nın kaderi Cantürk Alagöz ile değişmiş durumda. Alagöz Holding’in ekonomik desteğini alan takım 2 ve 3.Lig’lerde bile ekonomik olarak futbolcularına hep bir üst ligin ücretini vermesiyle nam saldı. İyi kadrolar kuran ancak bir türlü hedefe ulaşamayan Iğdır FK bu sezon da benzer bir sonu yaşamaya yaklaşsa da teknik direktör değişikliği ile yarışa tutundular.

Metin Diyadin’in görevine son verdikten sonra Serdar Bozkurt ile anlaşan Iğdır FK, play-off üzerinden üst lige gelebildi.

Geçtiğimiz sezonlarda da antrenmanlarını Ankara’da yapmaya çalışan ve futbolcular için ekstra bir cazibe noktası olmak isteyen Iğdır FK, bu sezon Fenerbahçe’nin İncek’lerde bulunan tesislerinin kullanım hakkını alarak tüm antrenmanlarını burada geçirmek istiyor. Alagöz Holding’in Fenerbahçe’de de bir dizi sponsorluk çalışması bulunması sebebiyle bu anlaşmaya da kesin gözüyle bakılıyor.

BAŞAKŞEHİR’İN PİLOT TAKIMI

Esenler Erokspor’un bugünün anlatmadan biraz geçmişini anlatmak daha doğru olabilir.

1959 yılında Kasımpaşa semtinde kurulan Erokspor, uzun yıllar amatör liglerde mücadele etti. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın amatör futbol oynadığı dönemde formasını giydiği bu kulüp, 2017 yılındaki şirketleşme ve Başakşehir'in pilot takımı olma hamleleriyle birlikte yükselişe geçti.

Esenler semtine taşınan ve tarihinde ilk kez 2017 yılında 3. Lig'de mücadele eden kulüp, Esenler Erokspor adını aldı. Hızla yükselen kulüp, 2022'de 2. Lig'e yükselmeyi başardı.

İki sene sonra, gelecek yıl 1. Lig'de yer alma hakkını elde eden kulüpte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra eski Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve eski A Milli futbolcu Nevruz Şerif gibi isimler forma giydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir'in Süper Lig şampiyonu olduğu sezon katıldığı bir televizyon programında, Esenler Erokspor için şu sözleri sarf etmişti: "Proje takımı var, benim mahalli takım olarak çocukluğumda 14-15 yaşında oynadığım takım. O da Başakşehir'in altyapısını oluşturuyor, Esenler Erokspor diye. Başakşehir bu sene şampiyon olursa, bir Bursaspor gibi şampiyonluk yakalarsa, bu da bir devrimdir."

Böyle bir mazinin yanına Başakşehir’in pilot takımlığını da ekleyen Esenler Erokspor da alt liglerde iyi ekonomik gücün ekmeğini fazlasıyla yedi ve hedeflediği lige kısa sürede çıkabildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.