2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda 30 Ağustos Zafer Bayramında 1'i altın 4 madalya geldi

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda milli para taekwondocumuz Fatih Çelik, erkekler K44 70 kilo finalinde mücadele etti. Zorlu karşılaşmada Azerbaycan'dan Imamaddin Khalilov'a mağlup olan Çelik, gümüş madalya kazanarak Paralimpik Oyunları'nı 2. sırada tamamladı. Bu başarı, Fatih Çelik'e Paris 2024'te ülkemize kazandırılan 6. madalyayı getirdi.

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda 30 Ağustos Zafer Bayramında 1'i altın 4 madalya geldi
Yayınlanma:

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı çifte bayramla taçlandırdı. Üçüncü günde milli sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplamda 4 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Günün en dikkat çeken başarısı para tekvando branşından geldi. Erkekler K44 64 kiloda Mahmut Bozteke, finalde Moğol rakibini 9-7 mağlup ederek altın madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'ye Paris 2024'teki ilk altın madalyasını ve para tekvando branşındaki ilk altın madalyayı getirdi. Erkekler K44 70 kiloda Fatih Çelik, finalde Azerbaycanlı rakibine yenilerek gümüş madalya kazanırken, kadınlar K44 57 kiloda Gamze Gürdal da gümüş madalya ile oyunları tamamladı.

Türkiye, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlandığı bu özel günde para masa tenisi branşında da madalya kazanmayı başardı. Çiftlerde MD 8 sınıfında Abdullah Öztürk-Nesim Turan ikilisi bronz madalya alarak Türkiye'ye gurur yaşattı.

Bu sonuçlarla birlikte Türkiye, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'ndaki toplam madalya sayısını 1 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 6'ya yükseltti. Ayrıca, Türkiye'nin oyunlar tarihindeki altın madalya sayısı 9'a çıkarken, bu zaferler Zafer Bayramı'nı çifte bayramla taçlandırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.