2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda para tekvandocu Mahmut Bozteke altın madalya kazandı: Para tekvandoda ve Paris'te ilk altın

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda milli para tekvandocumuz Mahmut Bozteke, tarihi bir başarıya imza attı. Erkekler K44 63 kilo finalinde Moğolistan'dan Bolor-Erdene Ganbat'ı 9-7 mağlup eden Bozteke, altın madalya kazanarak Paralimpik Oyunları şampiyonu oldu.

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda para  tekvandocu Mahmut Bozteke altın madalya kazandı: Para tekvandoda ve Paris'te ilk altın
Yayınlanma:

Bu zafer, Mahmut Bozteke'ye Tokyo 2020'de elde ettiği bronz madalyayı altına çevirme gururunu yaşatırken, aynı zamanda Türkiye'ye Paris 2024'teki ilk altın madalyasını kazandırdı. Bozteke, bu başarısıyla Türkiye'ye para taekwondoda tarihteki ilk altın madalyayı getirdi ve toplamda 4. madalyamızı kazandırmış oldu.

1997 doğumlu Mahmut Bozteke'nin getirdiği altın madalya Paris'te aldığımız ilk altın madalya oldu. Bozteke'den önce Türkiye 1 gümüş 2 de bronz madalya kazanmayı başarmıştı. Türkiye madalya sıralamasında böylece 17. sıraya çıkmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.