70'ten fazla madalya sahibi milli sporcu desteksiz kaldı

19 yıldır tekvando sporuyla uğraşarak Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında önemli başarılara imza atan Milli Sporcu Fatma Törehan, destek bekliyor.

70'ten fazla madalya sahibi milli sporcu desteksiz kaldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi mezunu Milli Sporcu Fatma Törehan, 2014 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda, sakat olmasına rağmen gösterdiği performans ile dünya ikincisi oldu.

anadolugazete.com.tr’yi ziyaret ederek muhabir Sümer Taşkıran’a milli sporcu olma yolundaki serüvenini ve bu yolculukta yaşadığı sıkıntıları dile getiren Törehan, kariyeri boyunca birçok zorlukla karşılaştığını belirtti.

Törehan, "Babam sayesinde tekvandoya başladım. İlk başlarda çok özgüvensizdim ve kendimi ifade etmekte zorlanıyordum. Ancak tekvando sayesinde özgüvenim arttı ve kendimi daha iyi tanıdım. Kariyerim boyunca birçok kez sakatlandım ve motivasyonumu kaybettim. Ancak pes etmedim ve her defasında daha da güçlenerek geri döndüm. Dünya ikinciliği, benim için çok önemli bir başarı. Bu başarının bana ilham verdiğini ve diğer sporcuları da motive edeceğine inanıyorum." dedi.

tekvando3.jpg

MİLLİ SPORCU TÖREHAN’DAN AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN ÇAĞRI

Türkiye'nin gurur kaynağı Milli Sporcu Fatma Törehan, Avrupa Şampiyonası'na katılma hayaliyle dolu. Kendi yaş kategorisinde en yüksek puana sahip olan, birçok başarısına rağmen, maddi zorluklar ve öncesinde belirtilmeyen kriterlere rağmen son anda alınan karar nedeniyle milli takım seçmelerine dahi çağırılmadı. Törehan, bu duruma dikkat çekerek uluslararası yarışmalara katılabilmek için milli sporcuların hak mahrumiyetine uğramaması adına yeterli maddi desteğin sağlamasını talep etti.

Törehan, geçtiğimiz yıllarda Avrupa Şampiyonu ünvanını kazanmış bir sporcu olarak Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyor. Ancak ekim ayında 2 Altın madalya aldığı halde 21-27 Kasım tarihleri arasında Avusturya’da gerçekleşecek olan Avrupa Şampiyonası için düzenlenen milli takım seçmelerine çağrılmadığını ve bu durumun onu derinden üzdüğünü açıkladı. Bu yarışmaya katılsaydı madalya şansı olabileceğini belirtti. Maddi sıkıntılar nedeniyle milli takım antrenörlerinin kendisini çağırmamasına rağmen başarılarını sürdürmek isteyen Törehan, yılda bir defa düzenlenen Uluslararası yarışmalara maddi desteğin ayrılması gerektiğini belirtti.

tekvando4.jpg

AVRUPA ŞAMPİYONLUK MAÇINA GÖTÜRÜLMEDİ

Milli sporcuların Türkiye'yi temsil etmek için büyük bir özveriyle çalıştığını ifade eden Törehan, başarılarıyla gurur duyduğunu ve bu gururu her yıl yaşamak istediğini vurguladı. 21 Kasım’da yola çıkan kadroda yer alamadığı için duyduğu üzüntüyü dile getiren Törehan, “Öne sürülen maddi sıkıntılar nedeniyle, Avrupa Şampiyonluk maçına katılamamak üzücü oldu.” dedi.

Törehan, milli sporcuların desteklenmesi gerektiğini ve sporculara sponsor desteğine izin verilmesi durumunda Avrupa Şampiyonası'na katılabilmenin mümkün olabileceğini belirtti. Aynı zamanda daha doğru kararlar alınarak milli sporcuların başarılarının desteklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Türk bayrağını gururla dalgalandırmak isteyen Milli Sporcu Fatma Törehan, bu hedefine ulaşabilmek için son ana kadar destek beklediğini ancak buna rağmen Avrupa Şampiyonası'na katılma fırsatını elde edemediğini belirtti.

Beden Eğitimi Öğretmeni, Milli Sporcu ve Eğitimci olan Fatma Törehan kendi başarı hikayesini öğrencileriyle paylaşmayı da ihmal etmiyor. Branşındaki zorluklara rağmen asla pes etmeyen Törehan, öğrencilerine de bu özveriyi aşılamaya çalışıyor.

takvando2.jpg

ÖĞRENCİLERE TAVSİYE: "KENDİNİZE İNANIN VE GÜVENİN"

Törehan, öğrencilerine verdiği önemli bir mesajı da şu şekilde iletiyor: "Çocuklarım, hayatta başarılı olmak için her zaman kendi iç motivasyonunuzu oluşturmalısınız. Kendinize inanın ve güvenin. Dış etkenlere kulak asmayın. Hedeflerinize ulaşmak için her zaman azimli olun. Yolunuza çıkan her engel sizi daha büyük başarılara kamçılasın sizi. "

Kendisinin aynı zamanda kişisel gelişim alanlarında da ilgili olduğunu belirten Törehan, zihninde yapacağı koreografi veya spor hareketlerini canlandırarak başarıya ulaşmanın mental olarak da mümkün olduğunu vurguladı. Tüm engellere rağmen yakaladığı başarıları bir çok kişiye aktararak ilham veren Törehan, sporda ilerlemenin ve üstün başarı elde edebilmenin kişinin kendi potansiyellerine inanmasından ve her zorluğun üstesinden gelebileceğine olan inançtan kaynaklandığını ifade etti.

Törehan, sporcuların motivasyonlarını düşürecek sözlerden kaçınılması gerektiğini belirterek, "Bazı antrenörler, sporcuların motivasyonunu düşürecek sözler söyleyebiliyorlar. Bu durum, sporcunun performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Antrenörlerin, sporcuları motive edecek ve onlara güven verecek sözler söylemeleri gerekiyor." diye konuştu.

Törehan, şu anda bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yaptığını ve aynı zamanda tekvando antrenörlüğüne de sahip olduğunu sözlerine ekledi.

tekvando5.jpg

TÖREHAN’IN ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR

* 70'in üzerinde madalya sahibi
* Dünya ikinciliği
* Avrupa şampiyonluğu
*Avrupa İkinciliği
*Avrupa Üçüncülüğü
*Avrupa üniversiteleri dövüş sporları ikinciliği
* Plajda dünya üçüncülüğü
* Üniversite Olimpiyatları dünya üçüncülüğü
* Başkanlık kupaları şampiyonluğu

TÖREHAN’IN MESAJI

"Olumsuz dış etkenlere, motivasyonunuzu düşürenlere karşı asla pes etmeyin, her zaman hayallerinizin peşinden gidin."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.