A Milliler hazırlıklarını sürdürüyor

Euro 2024’e katılımı garantileyen A Milli takım, Almanya ve Galler maçlarının hazırlığını sürdürüyor.

A Milliler hazırlıklarını sürdürüyor
Yayınlanma:

EURO 2024 elemeleri serüvenine Stefan Kuntz yönetiminde başlayan A Milliler, Ermenistan, Letonya, Galler maçlarını kazanmış evinde Hırvatistan’a mağlup olarak, Ermenistan’la berabere kalmıştı.

Eskişehir’de Ermenistan’ı yenemeyen A Milliler’de S. Kuntz görevden alınmış yerine İtalyan V. Montella gelmişti. Montella ile hava değişiminden olumlu etkilenen Milliler, Hırvatistan’ı deplasmanda 1-0, Letonya’yı da Konya’da 4 golle mağlup etmişti.

Grupta 7 maçta 16 puana çıkan A Milliler, gruptan çıkmayı garantilediği grupta son maçında ikincilik mücadelesi veren Galler’e 21 Kasım’da konuk olacak.

Galler maçı öncesinde Almanya ile Berlin’de Cumartesi saat 22.45’de maça çıkacak olan Milliler, özel maçın ardından 21 Kasım saat 22.45’de Cardiff’de Galler’e konuk olacak.

İki maça da moralli şekilde Riva’da hazırlanan A Milliler’de Yusuf Sarı, Kenan Yıldız ve Bertuğ Yıldırım gibi A Milli takımda yeni yeni süre almaya başlayan isimlerin ilk 11’de sahada olması bekleniyor.

Cumartesi günü karşılaşacağımız Almanya, Nagelsmann ile yeni bir yapılanma içinde ve son hazırlık maçında Meksika ile 2-2 berabere kalmıştı. Galler ise grupta 6 maçta 10 puana sahip ve aynı maçla aynı puana sahip Hırvatistan’la gruptan çıkan ikinci takım olmak için mücadele ediyor. Türkiye’de hedef ise gruptan lider çıkmak.

Maç öncesi basın toplantısında konuşan Kaan Ayhan, rahat konumda olduklarını ama bir ilki başararak lider olarak bir turnuvaya gitmek istediklerini aktardı. Ayhan ayrıca orta saha olarak rahat olduğunu ve sağ bekte de görev yapabileceğini de belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.