ABB Fomget'te yeni sezon hazırlıkları sürüyor! Milli davet heyecanı

Ankara’nın ilk ve tek futbol lig şampiyonluğu sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET kadın futbol Takımının yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

ABB Fomget'te yeni sezon hazırlıkları sürüyor! Milli davet heyecanı
Yayınlanma:

Cumhuriyet’in 100. Yılında başkent Ankara’ya ilk futbol şampiyonluğunu kazandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET, finalde Fenerbahçe’yi 4-2 mağlup ederek şampiyon olmuştu.

Geçen sezonun şampiyonu yeni sezona da iddialı şekilde hazırlanıyor. Hem Şampiyonlar Liginde hem ligde mücadele edecek olan ABB Fomget’te yeni sezon için hazırlıklar sürüyor.

6 EYLÜL’DE RAKİP İZLANDA ŞAMPİYONU VALUR

Kadın Futbol Süper Ligi play-off final maçında Fenerbahçe Petrol Ofisi'ni 4-2 yenerek 2022-2023 sezonu şampiyonu olan Ankara ekibi, Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET kadın futbol Takımı’nın Avrupa’da Şampiyonlar Ligi rakibi de belli olmuştu. ABB Fomget’in Avrupa’da Şampiyonlar Liginde rakibi İzlanda şampiyonu Valur olmuştu.

Şampiyonlar Ligindeki ilk maçını 6 Eylül 2023 çarşamba gününde oynayacak olan ABB Fomget için transfer çalışmaları da sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Spor Kulübü Başkanı Yalçın Demirkol, sezonu değerlendirdiği röportajda kadro ile alakalı, öncelikle iskelet kadromuzu muhafaza etmek istiyoruz, şampiyon takımız. Fakat oyuncularımıza da çok teklif geliyor, bu anlamda birazcık zorlanacağız çünkü büyük takımlar da ciddi anlamda yatırım yapıyor demişti. Bu açıklamanın üzerinde birçok isimle yeniden anlaşan ABB Fomget’te yeni transferler de yavaş yavaş takıma katılıyor. Başkan ayrıca Şampiyonlar Liginde gruplara kalmak istediklerini de belirtmişti.

İÇ VE DIŞ TRANSFER

11.jpg

İç transferde Başak İçin Özbebek, Selda Akgöz, Ümran Özev, Fatoş Yıldırım, Tuğba Karataş, Ebru Şahin ve Armisa Kuc ile sözleşme yenileyen ABB Fomget Kadın futbol takımı son olarak da dış transferde Karadağ milli takımı oyuncusu Sladjana Bulatovic ile sözleşme imzalamıştı. Bulatovic imza töreninde ‘’Öncelikle bana desteğe gelen taraftarlarımıza teşekkür ederim. Türkiye şampiyonuna imza attığım için çok mutluyum. Bu kulüpte oynamak ve takım arkadaşlarımla tanışmak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı

MİLLİ GÖREV
ABB Fomget son olarak milli takıma çağrılan isimleriyle Ankara’nın ve Ankaralıların göğsünü kabartmayı başardı. Sözleşmesi yenilenen iki yıldız isim Selda Akgöz ve Ümran Özev milli takımın hazırlık kampına davet edilen isimler oldu. ABB Fomget, milli daveti Twitter adresinden duyurdu.

55.jpg

A Milli Takımımızın hazırlık kampına davet edilen oyuncularımız, Selda AKGÖZ ve Ümran ÖZEV’i tebrik ediyor,Milli Takımda başarılar diliyoruz açıklaması yapılan paylaşımda 30 yaşındaki tecrübeli kaleci Selda ve 28 yaşındaki savunma oyuncusu Ümran Özev’in fotoğrafları yer aldı.

A MİLLİ KADIN FUTBOL TAKIMIMIZIN KAMP SÜRECİ DE BELLİ OLDU

Aday kadrosu açıklanan Kadın A Milli Takımı'nın hazırlık kampı detayı şöyle: 5 Temmuz'da İstanbul Parkınn by Radisson Istanbul Asia Kavacık Otel'de toplanarak hazırlık kampına başlayacak olan Millilerin kadrosu 8 Temmuz'da 23 kişiye inecek. Sonrasında 12 Temmuz'a kadar hazırlıklarını İstanbul'da sürdürecek Ay-yıldızlı ekip, 12 Temmuz'da Estonya'nın Tallinn şehrine gidecek. 14-17 Temmuz tarihlerinde Estonya ile 2 hazırlık maçı oynayacak olan Kadın A Milli Takımı, 18 Temmuz tarihinde Türkiye'ye dönecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.