Abdullah Avcı: Oyunumuzun karşılığını aldık

UEFA Konferans Ligi play-off turunda rövanş maçında Trabzonspor, İsviçre temsilcisi St. Gallen'e penaltı atışları sonucunda mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

Abdullah Avcı: Oyunumuzun karşılığını aldık
Yayınlanma:

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, iki maçta da ortaya koydukları oyunun karşılığını alamadıklarını belirtti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Avcı, karşılaşmayı değerlendirdi. İlk yarıda aceleci davrandıklarını ifade eden Avcı, "İlk yarıda baskılarımız zaman zaman doğru oldu, bazen ise etkili olamadık. Rakibin organizasyonları vardı ve oyuna ortak oldular. Taç atışından yediğimiz golle maçta geri düştük, ancak fırsatlar da yakaladık. Rakibe çok fazla fırsat vermemiş olsak da, oyunun kontrolü her iki taraf arasında paylaşılmıştı." dedi.

İkinci yarıda oyun formasyonunda değişiklikler yaptığını belirten Avcı, "İkinci yarıda erken golü bulduk ve birçok fırsat yakaladık, ancak değerlendiremedik. Uzatmalarda da oyunun kontrolü bizdeydi. İki maça baktığımızda, ilk maçta da sonuç alınabilirdi. Bugün 1-1'den sonra da gerekli fırsatları yakaladık ama sonuçlandıramadık ve penaltılarda kaybettik." şeklinde konuştu.

Avcı, taraftarlarına özür dileyerek, "Çok üzgünüz, oyuncular da aynı şekilde üzgün. İki maçta da fırsatları değerlendiremedik ve penaltılarda kaybettik. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Bir gün daha üzüleceğiz ama pazar günü bir maç daha var ve ona en iyi şekilde hazırlanıp ligdeki ikinci haftayı en iyi şekilde geçmek istiyoruz. Buraya gelen taraftarlara bir tur maçı izletebilseydik, daha iyi olurdu. İki maçta da oyun olarak karşılığını alamadığımızı düşünüyorum. Rakibi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin özeleştiri yapıp yapmayacağına dair sorusuna Avcı, şu değerlendirmede bulundu: "Parçaları tamamlamak kolay değil. Her hafta oyuncu değiştirmek zorunda kalabiliyoruz. 11 oyuncu transfer ettik, oyun üstünlüğünü kazandık ama sonuçlandırmada daha iyi olabilir miydik, bunu değerlendirmeliyiz. Avrupa'da 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldık. Oyun biraz bize dönebilseydi veya bir tur geçebilseydik, daha hızlı ilerleyebilirdik. Zaman zaman parçaları tamamlayamadığımız veya geç kaldığımız oyunlar oldu ve bu durumu değerlendirebiliriz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.