Aday kadro sonrası Montella'dan ilk açıklama

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için açıkladığı 35 kişilik geniş aday kadrodaki oyuncuları sezon boyunca gösterdikleri performansa göre seçtiğini belirtti.

Aday kadro sonrası Montella'dan ilk açıklama
Yayınlanma:

Montella, bu yeni yolculuğa başlamaktan heyecan duyduğunu ve turnuva için sabırsızlandığını ifade etti.

Futbolcuların üç aşamada kampa katılacağını ve Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele edecek Salih Özcan ve Arda Güler'in son etapta kampa katılacağını açıklayan Montella, aday kadro seçimi hakkında detaylı bilgi verdi. Performansın yanı sıra saha dışı değerlerin de önemli olduğunu vurgulayan Montella, sezon boyunca sergilenen performansın özellikle son bölümdeki performansın dikkate alındığını söyledi.

Montella, aday kadronun belirlenmesinde futbolcuların fiziksel kondisyonunun önemli olduğunu ve teknik kalitelerin yanı sıra fiziksel performansın da değerlendirildiğini dile getirdi. Takımın birlikteliği, inanç ve güvenin önemine vurgu yaparak, temel hedeflerinin aynı düşünce yapısına sahip bir grup oluşturmak olduğunu belirtti.

Ayrıca, EURO 2024'teki rakiplere yönelik taktiksel yaklaşımlarını da açıklayan Montella, her maçın kendileri için bir final niteliğinde olduğunu ifade etti. Gürcistan, Portekiz ve Çekya gibi farklı futbol anlayışlarına sahip takımlarla karşılaşacaklarını belirten Montella, her maçın zorluğunu göz ardı etmediklerini ve her zaman en iyi performanslarını sergilemek için hazır olduklarını söyledi.

Son olarak, Montella üzerlerindeki sorumluluğun farkında olduklarını ve turnuva sürecini sevinç, tutku ve bağlılıkla yaşamak istediklerini vurguladı. Takımın, her zaman ülke ve bayrağını düşünerek mücadele edeceğini söyleyen Montella, Almanya'da sanki evlerindeymiş gibi oynayacaklarını ancak futbolcuların buna bir baskı hissetmemesi gerektiğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.